36

Recepten Speciaal voor kerst hebben we dit keer twee recepten voor u, geselecteerd door Cardia medewerker Jeffrey Grooteman. Kleine gerechten die u kunt serveren als feestelijk tussendoortje of voor de kleine trek. Veel succes en plezier met de bereiding van deze hapjes! Vegetarische Arancini met truffelmayonaise en citroenpartjes Benodigdheden Arancini • 300 gram risotto rijst • 100 ml droge witte wijn • 1 liter paddenstoelenbouillon • 60 gram roomboter • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas • 1 middelgrote ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, gehakt • 400 gram paddenstoelen, gemengd of alleen champignons, redelijk klein gesneden • boter om in te bakken • kruiden naar smaak, tijm, peterselie • peper en zout om op smaak te brengen • 2 eieren, losgeklopt • Paneermeel • Frituurpan of eventueel een wok of braadpan met zonnebloem- of frituurolie. Bereiding Arancini 1. Smelt 60 gram roomboter in een pan, op een middel hoog vuur. Bak de ui glazig. Voeg dan de risotto rijst toe en roer goed. Bak de rijst even mee en voeg dan de witte wijn toe. Als deze is opgenomen door de rijst, doet u er een scheutje bouillon bij. Wanneer dat is opgenomen, doet u er weer een scheutje bij. Dit herhaalt u onder voortdurend goed roeren. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen door de rijst en is de rijst gaar. Controleer dit door even iets te proeven. Voeg vervolgens de Parmezaan toe en roer deze er goed doorheen. 2. Bak de paddenstoelen met de knoflook in de boter. Breng op smaak met peper, zout en verse kruiden naar smaak. Roer de paddenstoelen door de risotto. Laat de risotto vervolgens door en door koud worden. 3. Doe de losgeklopte eieren in een diep bord. Doe paneermeel eveneens in een diep bord. 4. Vorm van de risotto een balletje ter grote van een golfbal. Haal deze eerst door het ei, en daarna door de paneermeel. Leg op een platte schaal of bakplaat of iets dergelijks. Dit herhaalt u tot alle risotto op is. 5. Frituur de balletjes op 180 graden goudbruin. Benodigdheden Truffelmayonaise • 2 eetlepels Griekse yoghurt • 2 eetlepels mayonaise • 1,5 theelepel truffeltapenade • Kruid naar wens met peper en zout 36 CARDIA MAGAZINE DEC 2021 Bereiding Truffelmayonaise Serveer de Arancini met partjes citroen ernaast en de truffelmayonaise. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Voor de variatie en een afwisselende frisse smaak, kan er ook een scheutje appelsap worden toegevoegd.

37 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication