33

Asperges met krieltjes ham en ei Recept voor vier personen Tijd: 30 minuten Benodigdheden • 2 kg witte asperges • 750 gram krieltjes • 4 eieren • 150 gram boter • 200 gram gekookte ham • Peper en zout • Suiker • • • Bereiding • Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een grote pan met kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar. Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren. Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Kook de eieren in een pan met water in 6 tot 8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat het niet koken. • Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat het goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn. • Verdeel de asperges, de ham en krieltjes over de borden en maak het af met het ei en de gesmolten boter. CARDIA MAGAZINE MEI 2021 33

34 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication