rook van Rotterdam die met ons puzzelt en zoekt naar het juiste product en daar loopt de teelt nu heel goed. We zijn erg tevreden over de tarwe die we nu zelf telen. We noemen het Nedertarwe.” Hoe bijzonder is dat? Een bakker die het brood bakt van z’n eigen teelt en dus meel? In dit proces komt ook Nyncke haar passie terug voor de voedingstechnologie. Ze vertelt dat ze graag nieuwe producten ontwikkeld. Dat ze graag onderzoekt wat het beste past. Met deze eigen Nedertarwe zijn er geen toevoegingen in het meel nodig, zoals suiker en zout. En dat is waar ze voor gaat. Nyncke is met recht trots op het familiebedrijf. Ze is de derde generatie en mensen werken er erg graag. Ze heeft 34 medewerkers in dienst en ook uit onze ouwer doarpen werken dorpsgenoten bij haar: “We hebben één medewerker die al meer dan veertig jaar in dienst bij ons is”. Dat zegt wel wat. Een familiebedrijf waar het goed toeven is. De toekomst ziet Nyncke als veelbelovend: “We hebben winkels in Sneek, Bolsward, Scharnegoutum en bakken al onze producten in de winkel en bakkerij in Wommels. Naast de winkels leveren we aan zorginstellingen, zoals Patyna, aan vaste horecapartners, aan buurtwinkels in Arum, Winsum en IJsbrechtum en menig bedrijf en organisatie. Mooie drukte dus.” Ze hebben de winkel in Wommels net verbouwd: “Dat was het sluitstuk op de modernisering. In 2015 werd de bakkerij helemaal verbouwd en up-to-date gemaakt en nu is de winkel ook in een nieuw jasje gestoken.” Op de vraag waar ze de komende periode haar energie aan geeft, antwoordt ze: “We gaan aan de slag met kerst! De zomer is meestal de periode dat er wat meer rust zit in het werk, zodat we tijd hebben om nieuwe producten te ontwikkelen of samenwerkingen te zoeken met bedrijven voor bijvoorbeeld kerstpakketten.” Nyncke vertelt dat ze lokale samenwerkingen steeds meer terugzien in hun bedrijfsvoering. Zo zijn in de winkel van Nyncke producten van andere lokale ondernemers zoals Greidelân zuivel, te koop. Die samenwerkingen ziet ze ook graag terug bij de samenstelling van cadeaupakketten en kerstpakketen. “Dus als lezers van Diggeloer nog goede ideeën hebben voor samenwerkingen met lokale partners, dan hoor ik het graag!”, aldus Nyncke. Naast het werk, besteedt Nyncke natuurlijk tijd aan haar gezin. Ze woont met man en kinderen - zoon (5) en dochter (8) - in Reahus. Daarnaast is ze op dit moment in training om de halve Slachtemarathon te volbrengen. Nyncke: “Het hardlopen vind ik fijn. Het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken na een werkdag en ik doe onderweg weer inspiratie op of kom op ideeën voor mijn bedrijf.”. Het familiebedrijf van onze adverteerder “Bakkerij Puur Posthuma” is volop in ontwikkeling en sterk verbonden met en in de regio. Dat blijkt alleen al uit het feit dat ze adverteren in onze lokale dorpskrant. Daar zijn we ontzettend blij mee. Dank daarvoor! 30
31 Online Touch Home