BARNIES FAMILY: TWEE MERKEN ONDER ÉÉN DAK “Helemaal kip-minded” Janine van der Meij runt samen met haar team Cafetaria Kipcorner Barnies Family in Barneveld. Barnies Kipcorner bestaat al ruim dertig jaar en was ooit zelf een franchise organisatie. Het merk bestaat uit een aantal zelfstandige vestigingen. Allemaal staan ze bekend om hun hoogwaardige kipgerechten. Door de samenwerking met Family voert Barnies Family Barneveld een breder assortiment dan kip alleen.. Bij Barnies weten ze als geen ander hoe je kip inzet als lekker en gezond cafetariaproduct. ‘Het gezonde van kip, het lekkere van Barnies!’ Dat kip veelzijdig, lekker en toegankelijk is, maakt het nog geen gemakkelijke allemansvriend binnen de cafetaria. Specialisatie is the key. “Je moet kip hoofdbestanddeel van je winkel willen maken, of minimaal op een voetstuk willen zetten”, zegt Janine. “Zelf zijn we helemaal kip-minded. Dat heeft natuurlijk ook met onze ligging in Barneveld te maken.” Janine heeft haar roots in het epi-kippen-centrum van Nederland, waar haar familie Barnies begon. Met Barnies werd al snel een grote groep consumenten bereikt die de traditionele cafetaria mijden vanwege het gebruik van dierlijke vetten en varkensvlees. Janine: “Met deze doelgroep bedient Barnies een heel trouwe groep klanten. Sinds de samenwerking met Family is het assortiment van Barnies Family Barneveld uitgebreid, maar we werken nog altijd niet met varkensvlees. Bij alle Barnies wordt in arachideolie gebakken, is gekozen voor kipfrikandel en op het broodje gezond gaat kipfilet in plaats van ham. Kip is altijd onze specialiteit geweest, en de basis van onze kwalitatief hoogstaande en lekkere producten.” Kiplekker “Bij cafetariaondernemers die ‘in de kip willen’ zie ik het liefst, dat ze van kip hun specialiteit maken. Kip en kipproducten bieden groeikansen. Dat wil niet zeggen dat je geen andere producten aan het assortiment kunt toevoegen, maar zet jezelf wel neer als kipspecialist met een breed assortiment kipproducten. Een aantal Barnies producten vragen om specialistische bereidingsapparatuur die je efficiënt wilt kunnen inzetten. Omloopsnelheid speelt een belangrijke rol en je moet kunnen uitdragen dat kip een mooi product is. De Barnies kipproducten en de kipcorner gerechten die wij ontwikkelen worden met veel trots gemaakt. Puur en lekker spelen in elke fase een belangrijke rol. Er wordt bij de bereiding gewerkt met het beste kippenvlees, met exclusieve specerijen en kwalitatief goede en lekkere marinades. Als je als ondernemer een klein aantal Barnies kipproducten wil voeren zijn hotwings en kipnuggets van 100% filet een prima aanvulling op het assortiment. Barnies hotwings kunnen de Nederlandse markt op een makkelijke manier veroveren. Ze zijn eenvoudig en op een kwalitatief goede manier te bereiden in een open frituur. Daarbij maak je deze producten pas op het moment van vraag en dat betekent dat er weinig verlies is op het gebied van THT.” Twee namen onder één dak De recente aansluiting bij FHC Formulebeheer sluit aan op het formulematig denken dat Janine van huis uit werd meegegeven. Janine: “Ik wil graag andere kip-minded ondernemers helpen bij hun opstart om meer rendement te behalen met kipspecialiteiten. FHC Formulebeheer is een partner die gestructureerd werkt. Zij houden je scherp als ondernemer en het zijn ideale sparringpartners vanwege hun kennis en ervaringen.” Ook aan de slag met Barnies Kipspecials? Je bent van harte welkom bij Barnies Family, Kapteijnstraat 8 te Barneveld of bezoek onze website decafetaria.nl Bellen kan ook, 0252-620620 vraag naar Gilbert Boon. 29
30 Online Touch Home