UW BEDRIJF INRICHTEN OF VERBOUWEN, WAT IS BELANGRIJK… “Alleen met een bedrijf waar ambiance, concept en logistiek in balans zijn, kun je geld verdienen” Vakmanschap, A-merken, een vriendelijke bediening, de juiste marges… U kent de succesformule van uw bedrijf. Maar hoe staat het met de inrichting en ambiance van uw bedrijf? Onduidelijkheid of een slechte logistiek kosten u klanten en extra geld aan personeel, terwijl een mooie cafetaria verleidt tot extra aankoop, en een praktische routing leidt naar een hoger rendement. Verbouwen of moderniseren van uw bedrijf geeft het team en de ondernemer ook nog eens energie en een frisse blik op de toekomst. “FHC Formulebeheer biedt in eerste instantie kennis, ook over de inrichting van een cafetariabedrijf. In veel gevallen start daar de kennismaking tussen ondernemer en FHC Formulebeheer, want er komt veel kijken bij de realisatie van de verbouwing of inrichting van een cafetariabedrijf. En dat houdt niet alleen op bij de door de overheid gestelde eisen, zoals wel of geen vetput, enkel of dubbel toilet, vastgestelde plafondhoogtes en tientallen hygiëne-eisen. Maar we nemen ook steeds vaker plaats op de stoel van de projectadviseur, om uiteindelijk een zo compleet mogelijk bedrijf te realiseren, tegen een zo laag moge30 lijke investering. Letterlijk bouwen aan een succesvol cafetariabedrijf doen we samen met gespecialiseerde partners.” Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer zit aan tafel bij Victor Lendering, directeur van F1stcool. F1stcool is expert op het gebied van horecatechniek en het verbouwen en inrichten van fastfoodbedrijven. Met als doel het verhogen van efficiëntie en rendement krijgt de horecaondernemer deskundig advies en maatwerk aangeleverd. Victor: “Waar Ralph spreekt over kennis als inzet om doelen te behalen, zijn het verbouwen en inrichten van de cafetaria hele concrete instrumenten. Routing, inrichting en logistiek zijn direct tastbaar. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim de helft van de fastfoodbedrijven de logistiek en routing verre van optimaal is. Dat vind ik een serieus probleem. Hoe, waar en met welke apparatuur je als cafetaria de producten bereid is uitermate belangrijk. In de branche draait alles om snelheid en kwaliteit van productie. De meeste omzet wordt namelijk in de regel tussen 18.00 uur en 19.30 uur behaald, en in die uren is omloopsnelheid dus essentieel. Ralph: “Als we een cafetariabedrijf willen aanpassen middels een restyling of zelfs een complete verbouwing, formuleren we eerst een doelstelling. Want verbouwen is nooit een doel op zich. Zo willen we in de meeste gevallen de omzet verhogen, waarbij essentieel is om te bepalen waar de extra omzet vandaan moet komen. Willen we nieuwe gasten in de zaak, is er sprake van een capaciteitsprobleem of moeten we extra eetmomenten of productgroepen gaan
31 Online Touch Home