45

Dat is lekker meegenomen 15 mei 2014 werd Foodmaster King Lao Aalsmeer officieel geopend. “Het ondernemerschap kriebelde weer. Ik heb menig startende ondernemer geholpen om zijn bedrijf succesvol te openen. Hierbij heb ik gemerkt dat het volgen van trainingen op de werkvloer een pre is om succes te maken. Om startende en ervaren ondernemers te laten zien hoe een cafetaria werkt heb ik besloten om weer een eigen cafetaria te openen. Dat doe ik als Foodmaster vestiging. Onder het Foodmaster motto ‘Dat is lekker meegenomen’, krijgt de klant het beste uit de moderne cafetaria en de ondernemer alle support om een maximaal resultaat te behalen. In Foodmaster King Lao worden startende ondernemers getraind. Zo kan ik als praktijkgerichte ondernemer mijn adviezen duidelijk, en binnen een goede leeromgeving, overbrengen. Foodmaster staat voor ‘lekker, gemakkelijk en snel’. De uitstraling is eigentijds, en misschien wel een beetje eigenzinnig. Franchisenemers kunnen zelf een keuze maken uit het uitgebreide aanbod. Bij Foodmaster King Lao worden naast de traditionele frites en snacks ook Chinese maaltijden geserveerd.” Frietje wokgroenten “De consument is altijd in beweging. Op dit moment is gezonde voeding een hot topic. Dat is een mooie kans om te laten zien dat de cafetaria breder is dan aanbieder van friet en snacks. Specifiek binnen de Chinese cafetaria nemen Oosterse gerechten een steeds belangrijkere plaats in. Dat is voor mij, als Chinese ondernemer, een uitgelezen kans om het beste uit twee werelden te combineren. Met een aantal herkenbare en makkelijk te bereiden en verkopen, gezonde, Oosterse maaltijden kan ik mezelf onderscheidend maken. Alles begint met het centraal stellen van groei. Daarmee kijk ik als ondernemer vooruit en werk ik verder aan ontwikkeling. Plannen en eisen verschillen uiteraard per ondernemer, maar wat voor iedere ondernemer geldt is dat een visie je verder brengt. Aan het eind van het jaar kijk ik naar mijn plan. Wat heb ik bereikt? Wat zijn mijn nieuwe ontwikkelpunten? Door zo met ondernemen bezig te zijn verzamel ik waardevolle inzichten en werk ik vanuit een visie verder aan kwaliteit. En kwaliteit, dat is de basis van groei.” Shi Chiao Lao ten voeten uit De start: Op HBO-niveau gestudeerd in China. 1983: In Nederland begonnen als cafetaria medewerker in Lisse. 1988: Neemt de zaak over en begint samen met zijn vrouw King Lao te Lisse. 2004: Het eerste jaar van de Cafetaria Top100. King Lao staat erin! 2009: 2e prijswinnaar ‘Lekkerste snackmenu van Nederland’. 2010: Elk jaar door geklommen met als hoogst positie de top 3 van de Cafetaria Top 100 2011: Verkoop van de zaak om bedrijfscoach te worden bij FHC Formulebeheer. 2014: Er mist iets. Een eigen zaak! Opening Foodmaster King Lao in Aalsmeer. Motto: “Als ondernemende coach heb ik alles in huis om collega’s binnen de formule verder te helpen.” Tips van de ervaren Chinese ondernemer • De cafetaria is een onderdeel van de Nederlandse cultuur, pas je daarom aan op de Nederlandse cultuur. • Ga met een bekende formule samenwerken. • Stel groei centraal, blijf in beweging en volg het vak. ‘De cafetaria is meer dan frituur’ Even sparren met Shi Chiao Lao? Foodmaster King Lao, Ophelialaan 139 te Aalsmeer. Of bel met 0252-620620 voor meer informatie over de formule Foodmaster Er is een 360graden foto impressie beschikbaar van de locatie Foodmaster King Lao. Kijk maar eens op onze website decafetaria.nl 45

46 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication