DE BEWUSTE CONSUMENT Gezond, gezellig, gemak, goedkoop, gevarieerd en genieten zonder gêne: het zijn de sleutelwoorden tot het nieuwe eten in de cafetaria. De weg daarnaartoe loopt via gastvrijheid, service en werken met verse producten. FHC Formulebeheer sluit hierop aan door goed te kijken naar verschillende eetmomenten, en vervolgens per eetmoment te kijken naar een gezond en gevarieerd aanbod. Gasten kunnen bij steeds meer Family en Foodmaster cafetaria’s al vroeg terecht voor een ontbijt met vers afgebakken broodjes en vers geperste jus d’orange of een kopje koffie. Tijdens de lunch kan er gekozen worden voor luxe broodjes of rijkelijk gevulde maaltijdsalade. Wie ’s avonds trekt heeft in ‘snel, makkelijk en verantwoord’ kan kiezen voor een compleet diner met lekker en gezonde producten die op een verantwoorde manier bereid worden. Met nieuwe, lichtere bereidingsmethoden, (maaltijd) salades, meer variatie op de kaart en een assortiment met herkenbare kwaliteitsproducten wordt een gezonde keus een makkelijke keus. 48 De trend is ingezet dat consumenten willen genieten van verantwoorde snackmomenten en makkelijke maaltijden zonder schuldgevoel. Aan de cafetaria de taak om hierop in te spelen en deze doelgroep als klant te verwelkomen. Uiteraard zonder de huidige gasten van de cafetaria voor het hoofd te stoten. Stap voor stap naar gezonde keuzes ✔ Bied varianten in portiegrootte. Minder afval is een bijkomend voordeel. Sauzen kunt u apart aanbieden. ✔ Gebruik veel groenten. Bied een saladebuffet aan, snoepgroentes of wokgroente als garnituur bij een menu met frites. Groenten uit de diepvries zijn net zo gezond als verse groenten en makkelijk te verwerken in de cafetaria. ✔ Denk ook eens aan (huisgemaakte) tomaten- , champignon- of groentesoep en verse sappen. ✔ Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van gezonde producten zowel op het bord als in de vitrine. Besteed aandacht aan ‘vers’ in bijzijn van de klant zodat deze bevestigd wordt in zijn behoefte een verantwoorde aankoop te doen. ✔ Vervang volvette producten als volvette kaas en roomboter voor lichtere varianten. Groentespreads, rode sauzen op basis van tomaat, witte saus op basis van yoghurt, salsa’s en tapenades zijn ook een gezondere keus. ✔ Serveer bij softijs bijvoorbeeld vers fruit stukjes in plaats van chocoladesaus. ✔ Verleid klanten met lekker en 100% natuurlijk brood. Brood, maar ook een gezond gevulde wrap, kunt u inzetten tijdens de lunch en als alternatief voor friet en snacks. ✔ Serveer bij het Kindermenu standaard een bakje vers fruit. ✔ Denk om zout. Met kruiden kunnen producten gezond en lekker op smaak worden gebracht. Meer weten over het bewuste assortiment bij Family en Foodmaster? Kijk op de website decafetaria.nl of bel met FHC Formulebeheer 0252-620620.
49 Online Touch Home