OP FRIET FRIET DE AARDAPPEL EEN NATUURPRODUCT Kleine knollen Wanneer de knolzetting plaatsvindt in een jaar met vochtige groeiomstandigheden, zal het aantal knollen dat wordt gevormd hoger zijn dan gemiddeld. Een vroege afrijping van het gewas kan dan tot gevolg hebben dat deze knollen ook nog eens extra klein blijven. Zo’n jaar is gunstig voor de productie van bijvoorbeeld aardappelschijfjes of wedges. Lange, grote knollen Als het tijdens de knolzetting veel te droog is, dan kunnen een aantal knollen afsterven waardoor er minder knollen ontstaan of overblijven. Als later de groeiomstandigheden wel goed zijn, dan zal dit kleine aantal knollen toch goed kunnen uitgroeien en ontstaan er grote knollen met een mooie lange lengte. Er kunnen dan erg grofvallende aardappelen ontstaan, waardoor je bijvoorbeeld mooie, lange frites krijgt. Van puur natuurproduct tot overheerlijk eindproduct. Met liefde geoogst, met zorg bereid. 10 1 3 5 7 9 www.avikofoodservice.nl Je kunt zoveel meer (met Aviko) AVIKO Aviko B.V. • Postbus 8 • 7220 AA Steenderen • Nederland T: 0575 45 82 59 • F: 0575 45 83 80 • www.avikofoodservice.nl 2 Bak de frites af bij 170o C frituur gezond met vloeibaar frituurvet plantenolie is beter dan dierlijke vetten schud de frites tijdens het frituren DE GOUDEN REGELS FRITUREN 170o C frituur de frites kort 2 frituur niet teveel tegelijk verwijder na elke frituurbeurt de kruimels zorg dat de verpakking de damp kwijt kan.. door gaatjes te prikken eet smakelijk 4 6 8 500g 3 min laat de frites niet boven de frituurpan hangen ververs tijdig het frituurvet bewaar de frites zorgvuldig, aangebroken zijn de frites nog 1 dag houdbaar 4o C TROTS Aarda bl Aar
3 Online Touch Home