41

WANNEER JE DE NIEUWE HOTSPOTS IN DE BRANCHE EEN BEETJE VOLGT KAN DE VEGAN JUNK FOOD BAR JE NIET ONTGAAN ZIJN. HET CONCEPT DAT WERD GELANCEERD TIJDENS KONINGSDAG 2017 AAN HET STARINGPLEIN IN AMSTERDAM TELT INMIDDELS VIJF VESTIGINGEN. VOLGEND JAAR OPENT EEN VESTIGING IN GRONINGEN EN WORDT DE EERSTE STAP NAAR HET BUITENLAND GEZET. NAAR BARCELONA OM PRECIES TE ZIJN. DE EERSTE STAP OM DE WERELD TE VEROVEREN MET LEKKER PLANTAARDIG FASTFOOD. IN GESPREK MET MIREILLE SANCHES. VERANTWOORDELIJK VOOR DE MARKETING VAN DE VEGAN JUNK FOOD BAR. VEGAN HEEFT JARENLANG EEN IMAGO VAN 'GEITENWOLLENSOKKEN' GEHAD. HEBBEN JULLIE DAAROM BEWUST VOOR DEZE HIPPE URBAN UITSTRALING GEKOZEN? “Dit is zeker een bewuste keuze geweest. We willen met het concept niet alleen veganisten aanspreken, maar juist een brede doelgroep. We zien dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar veganistisch eten. Wij willen vooral inspireren en niet belerend of activistisch overkomen.” WAAROM HEBBEN JULLIE GEKOZEN VOOR VEGAN EN NIET VOOR VEGETARISCH? “De keuze voor vegan is heel bewust gemaakt. Wij geloven dat dit de enige ethische manier is om bij te dragen aan een betere planeet. Daarbij heeft plantaardige voeding een enorm voordeel voor je gezondheid.” IS HET CONCEPT VANAF DAG 1 EEN SUCCES? “We zijn op Koningsdag 2017 gestart. Gelijk stond het rijen dik. De eerste locatie aan het Staringplein is de kleinste vestiging waar we met name snacks en burgers verkochten. Dat is vanaf het begin succesvol geweest. De andere locaties zijn ruimer en meer restaurant.” MERK JE VERSCHILLEN TUSSEN DE LOCATIES ALS HET BIJVOORBEELD GAAT OM HET PUBLIEK DAT ER KOMT OF DE HARDLOPERS IN HET ASSORTIMENT? “Er zijn weinig verschillen merkbaar tussen de vestigingen. Wel zie je in Amsterdam een grotere stroom toeristen dan in Rotterdam. Maar het assortiment is gelijk. Wij verkopen enkel hardlopers. Het menu wisselt geregeld maar er zijn een aantal klassiekers die altijd terugkomen op de kaart. Soms met een kleine twist. Daar omheen wisselt de kaart. 41

42 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication