30

Duurzaamheid Samen Doen, Samen Groen: Duurzaamheid bloeit in Epe In woonlocatie Rütli in Epe werken kok Selmus en bewoner Merijn samen aan iets bijzonders. Hun lokale Green Team combineert duurzaam bezig zijn met samen koken. Het uiteindelijke doel: verse groenten en kruiden uit eigen kweek om te verwerken in lekkere gerechten. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen InteraktContour. Hierbij betrekken we graag medewerkers en cliënten in zogeheten Green Teams. Zo helpt Merijn (54) mee in de keuken. Hij snijdt bijvoorbeeld rauwkost of doet boodschappen. De van oorsprong Hagenaar heeft spina bifida met hydrocephalus (open rug met waterhoofd; dat laatste heeft zijn NAH veroorzaakt) en woont sinds 2013 in woonlocatie Rütli in Epe. Samen met kok Selmus (47) vormt hij de kern van het lokale Green Team ‘Samen Doen, Samen Groen Epe’, dat in maart 2025 startte. Selmus is kok voor drie InteraktContour-locaties. Selmus: “Merijn en ik kennen elkaar van locatie Rütli. Als medewerker en cliënt hebben we een hele goede band opgebouwd.” Die band blijkt perfect te werken in hun groene samenwerking. 30 verder met hersenletsel Samen aan de slag Zo werken ze aan een kweekbak die speciaal laag genoeg is gemaakt, zodat cliënten in een rolstoel er gemakkelijk bij kunnen. Het kweken staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste plantjes groeien al prima. Selmus: ”De bieslook en peterselie gaan al goed!” In de keuken helpt Merijn waar hij kan. “Ik ben vooral trots als ik weer heb laten zien hoe snel ik ben met iets snijden - of het nu komkommers, tomaten of uien zijn.”

31 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication