11

verschijnt op een perceel van 62.000 m² een warehouse met 44.000 m² grondoppervlak en nog eens 12.000 m² aan mezzanine, vooral voor goederen die langer blijven staan. Met dit DC heeft Van Acht ruimte om verder te groeien. De logistieke dienstverlener hoopt dat de foodbedrijven uit de regio hen op korte termijn weten te vinden. Paul van Acht: “We zien een gigantisch groeiende markt in de foodsector. Wij zijn een specialist op het gebied van het koelen van voeding en conditioneren van verse of lang-houdbare producten.” Met een BRC-certificering voldoet het bedrijf aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid. Sterk in logistiek Om het distributiecentrum te realiseren is Van Acht “Wij zijn sterk in onder andere de logistiek, de voedingindustrie en de wet- en regelgeving die daar bij hoort. Het project van Van Acht past precies in dat profiel.” Het bouwbedrijf doet alleen bedrijfshuisvesting. “Wij zijn een familiebedrijf en onze kracht zit in onze mensen. Wat ons uniek maakt is de persoonlijke aanpak, hoe wij in de vraag van de klant kruipen, slim engineeren en realiseren.” in zee gegaan met Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. Marco van der Laan is de directeur. De keuze voor Aan de Stegge stond niet bij voorbaat vast. In het verleden bouwde Erik van Acht zelf. Zijn zoon Paul vertelt: “Ons pap heeft veel ervaring, hij heeft een aantal hallen zelf gezet, met ZZP-ers en onderaannemers uit de buurt.” Maar dit project is een maatje te groot om in eigen beheer te doen, te meer omdat Van Acht graag een BREAAM-outstanding duurzaamheidslabel wil verwerven. “We zijn sterk in de uitvoeelkaar wilt doen.” Van der Laan vult aan: “Wij werken graag samen in bouwteam-verband. Open en transparant met harde afspraken over kwaliteit, budget en tijd. We zijn nu op een hele leuke manier samen een prachtig project aan het realiseren, dat vind ik gaaf.” Groei Bij de huidige ontwikkeling wordt ook al gedacht over verdere groei. Zo is er een optie op een belendend perceel. En er wordt flexibel gebouwd, zodat goed kan worden ingespeeld op de daadwerkelijke vraag uit de regio. In eerste aanleg wordt het DC aangelegd zonder koeling. Maar het is wel voorbereid voor geconditioneerde opslag, zoals een dak dat berekend is op een gekoeld gebouw. En er is dikke isolatie aangelegd. Ook is het gebouw in compartimenten op te delen. Alleen de koelmachines zijn nog niet besteld. V.l.n.r. Erik van Acht, Paul van Acht en Marco van der Laan. ring, maar hier kwam heel veel engineering en projectwerk bij kijken. We zijn iets minder sterk in het papierwerk vooraf.” Van Acht wil nauw bij de uitvoering betrokken worden, en dus moest er sprake zijn van een bouwteam. Aan de Stegge is daarvoor bij uitstek geschikt. Van der Laan: “Bij het allereerste gesprek heb ik aan Van Acht de vraag gesteld wat ze wilden. Een aanbesteding en je fixeren op de allerlaagste prijs? Of wilden ze een traject van samenwerken, waarbij we bij elk onderdeel streven naar de laagste prijs, echter wel compleet, van de juiste kwaliteit, met de juiste garanties. Door transparant te zijn en zo samen te werken krijgt Van Acht precies het pand dat ze willen hebben.” Tevredenheid De gekozen constructie zorgt voor tevredenheid aan beide kanten. Erik van Acht: “Ik denk dat dat een beetje Brabants is, dat je het samen met FOOD Locaties 2021/2022 - 11 Paul van Acht: “De kans dat er rond de oplevering alsnog koelers in hangen achten wij heel groot.” Waar ook aan gewerkt wordt is een groot zonnepark op het dak, met 16.000 zonnepanelen en 9 Megawatt piekvermogen. Erik: “Wij hebben op andere locaties al dat aantal liggen. We zijn daarmee een netto leverancier van stroom, en dat is inclusief wat we nodig hebben om te koelen. Dat doen we omdat we iets willen doen voor het milieu en omdat het financieel interessant is.” In september 2022 kunnen de eerste klanten hun voedingsmiddelen kwijt bij Van Acht. ¢ www.adst.nl

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication