24

Verdiepingsvloer waar de kaasverwerking gaat plaatsvinden DIJKHAM bouw realiseert prestigieuze projecten H Een gekoeld distributiecentrum voor Bieze Food Group, een bedrijfshal voor vleesspecialist Diviande, twee locaties voor toonaangevende leveranciers van verse garnalen Klaas Puul en het oogstrelende visverwerkende bedrijf van Schmidt Zeevis in de vorm van een heus schip. Het zijn slechts enkele van de prestigieuze projecten die DIJKHAM bouw in de foodsector realiseerde. Jongste onderhanden werk: volledige verbouw van een kaasverwerkingsfabriek. Tobi (l) en Jan (r) bij het vlekkenplan et in 1969 in Nijkerk opgerichte familiebedrijf legt zich al vanaf het begin toe op bedrijfshuisvesting en bouwde de afgelopen decennia een bijzondere specialisatie op in de foodsector. “Zo’n 80% van mijn projecten is in de foodsector”, vertelt projectleider Jan Lozeman die inmiddels alweer 24 jaar bij het bouwbedrijf werkt. “Nog elke dag is het gevoel van een familiebedrijf hier merkbaar. We zijn gewend om snel te schakelen en via korte lijnen met ruim zestig collega’s goed samen te werken.” Vooral in een sector als de food waarbij veel disciplines samenkomen, is dat een pre. “Bouwen in de foodsector is even wat uitdagender dan in bijvoorbeeld de logistiek. Neem alleen al het uitgebreide installatiewerk in deze sector, daar komt heel wat bij kijken.” Meedenken in de foodsector Zo bouwde DIJKHAM bouw door de jaren heen veel kennis en ervaring op in de foodsector. “Hygiëne en voedselveiligheid zijn vanzelfsprekend uiterst belangrijk in deze industrie”, vervolgt Jan Lozeman. “Zo werken we uiteraard volgens VCA** en HACCP-normen. En zijn we extra alert op verholen hoekjes, opdat schimmelvorming geen kans krijgt, realiseren we schuine afwerkingen die makkelijk schoon te maken zijn, zorgen we dat vloeren goed schoon te maken en voldoende stroef zijn en dat reinigingsmiddelen niet invreten in de door ons toegepaste materialen en afwerkingen. Daarin denken we graag al aan de voorkant mee. Bijvoorbeeld bij de toepassing van isopanelen. Die zijn doorgaans van blik, maar we weten uit ervaring dat dit materiaal ongeschikt is in combinatie met bepaalde voedingsmiddelen. Dan adviseren we op die plekken kunststofdelen toe te passen.” 24 - FOOD Locaties 2022/2023

25 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication