29

Nieuwbouw de lucht in De Ruys Groep is samen met Ruys Vloeren en De Bedrijfsvloer ook actief in nieuwbouw. Dat is de kracht van Ruys: alle disciplines werken nauw samen en nemen waar nodig taken van elkaar over. Zo ontstond in de loop der jaren een landelijk dekkend netwerk van industriële vloerenbedrijven dat zich inmiddels uitstrekt van Drachten tot Antwerpen. Een trend in de foodsector is productiefaciliteiten bouwen op verdiepingen. “Er is steeds minder ruimte beschikbaar voor uitbreiding, waardoor de productie ook letterlijk de lucht in gaat. Dat is nieuw in de sector en zorgt voor extra uitdagingen. Je moet immers voor afwatering naar beneden zorgen. Ook constructief vraagt dat heel wat, waarover wij inmiddels goed kunnen adviseren.” Water, water en nog eens water Bestand tegen temperatuurschommelingen (overdag koel vanwege bederf, ’s avonds heet vanwege schoonmaak), chemische bestendigheid, inertie voor optimale hygiëne, maar zeker ook waterbestendigheid zijn specifieke eisen aan vloeren in de voedingsindustrie. “Vooral dat water is, zeker bij aanleg op verdiepingen, een belangrijk aandachtspunt”, vervolgt Hendrik Ruys. “Want natuurlijk maken wij onze vloeren waterdicht. Maar de vloer houdt ook ergens op. Bij een goot, put, paaltje, tegen de wand... bij de aansluitingen kan het misgaan. Alweer een reden om alles in één hand te houden.” Slimme vloertechniek Dat vraagt bovendien om innovaties. Zoals bij Kingfish dat binnen in de fabriek vissen kweekt om ze vervolgens te verwerken tot super verse producten. Ook die productie breidt uit naar een verdieping. Naast de grote hoeveelheden pekel, chemicaliën, schubben en andere visresten, is het watergehalte enorm. Ruys bedacht een slimmigheidje om calamiteiten bij eventuele lekkage te voorkomen. “We brengen daar eerst een watermembraan aan, eigenlijk een grote badkuip, die een waterdichte onderlaag vormt waarop we vervolgens de vloer opbouwen. Mocht er dan toch lekkage komen, dan wordt het water opgevangen en naar een centraal punt geleid.” Zo levert de Ruys Groep voor elke toepassing een vloeroplossing. De Ruys Groep bedrijven zijn complementair aan elkaar en bestaan uit: Ruys Vloeren Specialist in industriële vloeren, voor met name de voedselindustrie, de zware- en logistieke industrie SR Vloeren Specialist in complete vloerrenovaties in korte downtime voor met name de voedselverwerkende en zware industrie. De Bedrijfsvloer Specialist in functionele en esthetische kunststofgebonden bedrijfsvloeren, zoals giet-, troffel- en coatingvloeren. Van links naar rechts: Hein Steeman (De Bedrijfsvloer), Jean-Claude de Maaijer (MR Vloeren), Edwin Slingerland (SR Vloeren), Frank Bekooij (Ruys Groep), Gert Siekmans (RS Maatwerk), Arno Dohmen (DR Flexjoint), Hendrik Ruys (Ruys Groep), Arie Selbach (AS Vloerwerken) Onderhanden projecten in de foodsector • Koninklijke Vezet (groente) • Friesland Campina (zuivel) • Johma (salades) • Bakkerij Goedhart • Hillco (kip) • Proliver (proteïnes) • Hessing Supervers (groente) • Group of Butchers (vlees) • Heks’n Kaas (spreads) • Huuskes (complete maaltijdverzorging) • Plukon (kip) • Van Hessen (vleesproducten) MR Vloeren Biedt in België het complete pakket van de Ruys Groep voor met name de food en chemie. RS Maatwerk Specialist in RVS-materialen zoals goten, putten, paaltjes, wandbescherming en hekwerk. DR Flexjoint Realiseert duurzame, blijvend elastische vloerovergangen voor een volledig vlak en slijtvast oppervlak waar voegen of beschadigde dilataties zijn ontstaan. AS Vloerwerken Ontzorgt bij de realisatie of renovatie van perrons, vloeren in stations gebouwen en fietsenstallingen. ¢ www.ruysgroep.nl FOOD Locaties 2022/2023 - 29

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication