26

Bouwbedrijf Van de Ven bouwt zijn grootste project ooit De champagnekurken knalden bij Bouwbedrijf Van de Ven in Veghel, toen ze daar eind februari hoorden dat zij de ‘Fabriek van de toekomst’ mochten gaan bouwen voor Hessing Supervers. Met 46.000 m² begane grond en 17.500 m² verdiepingsvloeren wordt deze nieuwbouw in Greenport Venlo het grootste project dat Van de Ven ooit binnenhaalde. “E n daar zijn we supertrots op!” vertelt een stralende adjunct-directeur Frank Smits. Er is ruim een jaar verstreken sinds het bouwbedrijf bij Hessing in Zwaagdijk werd uitgenodigd voor een bedrijfspresentatie. Met twee andere partijen kwam Van de Ven op de shortlist en deed mee aan de tender. Het project kwam tijdelijk ‘on hold’ te staan, maar uiteindelijk kwam Van de Ven als tenderwinnaar uit de bus. “Het was echt fantastisch om te horen dat wij dit mogen gaan bouwen!” Een goede naam Hessing Supervers verwerkt verse groente en fruit tot panklare producten en maaltijdsalades. Het bedrijf levert wekelijks miljoenen verpakkingen met verse en gezonde producten aan fastfoodketens, groothandels, (inflight) cateraars en supermarkten. Waaronder ook Jumbo, Sligro en Plus, ketens waar Van de Ven grote distributiecentra voor bouwde. Toeval? “Wij hebben gewoon een goede naam in de foodmarkt”, verklaart Frank Smits. “Als je dan kunt kiezen tussen twee gelijkwaardige partijen, waarvan er een al, naar volle tevredenheid van iedereen, met jouw grootste klanten samenwerkt… Tja, dan geeft dat ons waarschijnlijk wel een streepje voor. We lopen heel 26 - Logistiekvastgoed 2021 hard voor onze klanten en dat wordt door dit soort beslissingen op een geweldige wijze beloond. Hessing Supervers wordt echt ons paradepaardje van 2021.” Coördinatie en samenwerking De nieuwe productielocatie wordt gebouwd conform de duurzaamheidsstandaard BREEAM-very good en voldoet aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid en voedselhygiëne. Het wordt een volledig gekoeld en gesprinklerd gebouw. “Er wordt een groot gotensysteem aangelegd om al het afvalwater af te voeren”, vertelt Smits. “Het komt er straks vol te staan met machines voor het keuren, wassen, snijden, mengen en verpakken van die duizenden kilo’s groente die dagelijks verwerkt worden. Het opbouwen van die machines kan deels al beginnen als wij nog bezig zijn met bouwen. Als je die werkzaamheden goed op elkaar afstemt, dan heb je daar echt voordeel van. Dan kunnen wij meteen weer doorpakken als er om die installaties heen nog bouwkundige aanpassingen ‘Ook in slechtere tijden blijf je loyaal aan elkaar’

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication