18

We maken een Arubaans hoofd­ en nagerecht. Dit is het hoofdgerecht (voor 4­5 personen): Karni stoba (gestoofd vlees) Wat heb je nodig? 750 gram rundvlees (bieflappen), 1 citroen, 2­3 eetlepels olie, 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden paprika, 1 fijngesneden tomaat, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 vleesbouillonblokje, peper (naar eigen smaak), 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel mangochutney,1 eetlepel ketjap asin, 1 eetlepel piccalilly, 2 eetlepels tomatenpuree, 6oo milliliter water. Bereidingswijze: Was het vlees in water met citroensap en snijd het in reepjes of blokjes. Doe het vlees in de pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de tomatenpuree en het water. Meng alles goed en laat het enkele minuten koken. Daarna tomatenpuree en water toevoegen. Goed roeren en aan de kook brengen. Vervolgens afgedekt op een laag vuurtje laten sudderen totdat het vlees gaar is. Zo nu en dan goed roeren. Eet er rijst of aardappelen bij. Met voor de liefhebbers: Gebakken banaan Nodig: 1 rijpe bakbanaan, 4­5 eetlepels olie. Bereidingswijze: De rijpe banaan van de schil ontdoen en in of 7 langwerpige plakken snijden. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de bananen aan beide kanten bruin. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. 18 nr. 1 7/'09 P.S. Je kan hem serveren bij het gestoofde vlees! Opmaak: Maikel Tekst: Caniggia

19 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication