54

Korfbalstukjes van de D’s. Zaterdag 7 november 2015 moesten wij van de WWC D1 tegen Vios CSO in Oosterend korfballen in de zaal. Ik stond in de eerste helft in het veld. Ik had hele mooie kansen en ik scoorde elke keer bijna, maar net niet. De tweede helft stond Reinder voor mij in het veld, hij scoorde wel twee keer. Ook Willem heeft twee keer gescoord en Sietske één keer. Wij wonnen met 5-2. Het was de eerste zaalkorfbalwedstrijd van dit jaar. Daar was ik blij mee want buiten regende het pijpestelen. Murk Riemer Okkema Op 21 november 2015 hebben wij gekorfbald tegen Harich D1 in Oosterend. Wij hebben met 2-3 verloren. De eerste helft was het 2-2. Fenna en ik hebben een keer gescoord. De tweede helft werd Murk voor Hessel gewisseld en Willem had ook gescoord, maar die werd verdedigd. Verder hebben we hele mooie kansen gekregen en we hebben leuk gekorfbald. We hadden ook goede tegenstanders, maar sommigen waren best irritant. Reinder Dijkstra Zaterdag 28 november moesten wij tegen Vios CSO in Wolvega korfballen. In de eerste helft waren Willem, Nienke, Sietske en ik in de aanval. Silke, Hessel, Fenna en Reinder waren in de verdediging. De eerste helft ging beter dan de tweede helft. Voor de pauze was het 5-2. Willem en Nienke scoorden in de eerste helft. Toen was het pauze. In de tweede helft was het spannend voor mij omdat een meisje meteen scoorde terwijl dat eigenlijk niet mocht omdat ik mijn handen omhoog had en verdedigde. Gelukkig werd het punt er weer afgehaald. Daarna scoorde Hessel. Uiteindelijk hebben we met 6-4 gewonnen. Eelco Bannink, Zaterdag 19 december moesten wij spelen tegen TDK. We zijn altijd met zijn tienen, maar omdat Eelco en Sietske al met vakantie waren, waren we nu met acht spelers, precies genoeg. Maar…. op zaterdagmorgen belde Silke af dus toen hadden we te weinig spelers. Gelukkig wilde Rikst Mulder meedoen, dus toen hadden we precies genoeg. Helaas heeft ze geen geluk gebracht want we hebben verloren. Maar ik weet niet meer met hoeveel. Bij TDK zat een meisje dat ik kende van het jeugdkorps. Groetjes van Nynke Talman 52 Mandeguod