3

2 Eetbare planten 2023 Bergmunt Pycanthemum muticum Bieslook Pijpkruid Verwant aan ui, prei, knoflook Goed winterhard Kruising tussen de Mentha en de Monarda De bladeren en de bloemknoppen kunnen worden gebruikt in soepen. Maar ook voor een heerlijke muntthee 7-9 70 cm € 2.50 Bevorderende werking op eetlust en spijsvertering evenals vochtafdrijvende werking. Gebruik vooral de jonge bladen en dunne stengels. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Deze zijn geschikt als garnering van gerechten. Bieslook Chinese Knoflookbieslook Winterhard, blaadjes te oogsten tot diep in de herfst. Ze lijkt wel wat op de ‘gewone’ bieslook, maar deze soort is groter, grover en heeft platte blaadjes. Lekker in salades en onmisbaar in een goede knoflooksaus. Bonenkruid Satureja hortensis Bladverliezend in de winter. Een vrij onbekende kruidsoort. Meerjarige is enigszins bitter. De eenjarige soort zoeter. In de Nederlandse keuken wordt het in combinatie met doperwten en tuinbonen toegepast tegen darmgassen. Ook wordt het veel gebruikt in de productie van huidverzorging. Borage (Bernagie) Komkommerplant Een éénjarig kruid die zichzelf uitzaaid. Bevat een hoog gehalte aan vitamines. Wordt gewaardeerd als onderdeel van salades en andere zomerse gerechten. Heeft een komkommerachtige smaak. Er wordt ook zaadolie van gemaakt welke goed tegen eczeem helpt. Bosaardbei Een wilde tegenhanger van de cultuuraardbei, heeft graag een vochtige bodem. De vruchten zijn eigenlijk schijn vruchten, verspreiden een zoetige geur. Ze zijn eetbaar, maar kleiner dan die van de cultuuraardbei. Geschikt voor vruchtensalades en -dranken, siroop en jam. 5-9 45 cm 6-7 30-50 cm € 2.00 € 2.00 6-9 45 cm € 2.00 5-9 45-90 cm € 2.50 5-9 15 cm € 2.00

4 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication