4 Eetbare planten 2023 Korenbloem “Mauve Ball’ Een korenbloem met een niet alledaagse kleur De bloemen zijn eetbaar en zien er erg decoratief uit in salades. Neem de kleine bloemen. Voor korenbloemthee kunt u de bloesems drogen of vers gebruiken. Lavendel ‘Grosso’ Paars bloeiend Breed spreidend en fors. Vaste plant wordt in Frankrijk veel gebruikt voor lavendelolie. Bladeren vers en gedroogd in salades, bloemen geschikt voor zoete gerechten. Stoofschotels en soepen. Matig gebruiken anders te overheersend. Verwijderen voor serveren. Maggiplant, Lavas Levisticum officinale Marjolein of Majoraan Origanum majoranum Marokkaanse munt Mentha spicata ‘Moroccan” Oost-Indische Kers Komt oorspronkelijk uit Peru. Een kruipende plant. Ook wel ‘Nana’ genoemd. Groen diep ingesneden blad. Lichtgele schermbloemen Een kruidachtige plant die winterhard is. Hij verspreid een geur die doet denken aan het maggi aroma. Smaakmaker in soepen en sauzen, ook gedroogd. De gedroogde wortel is geschikt om thee van te maken. lipbloemige Heeft een intens aroma, en doet aan oregano denken. Wordt gebruikt bij het maken van worsten. Uitstekend bij witte bonen, tomatensaus, aardappelgerechten, zuurkool, vlees, wild en gevogelte. Een bekende muntsoort die in de winkel en restaurant wordt geserveerd als thee. Te oogsten van maart t/m oktober. Groeit breeduit op alle grondsoorten De naam ‘Kersdankt hij aan de smaak en de geur van het blad. Lijkt op waterkers en sterrenkers. Het is een natuurlijk antibioticum Veel vitamine C. Blad, bloem en zaden zijn eetbaar. Peterselie Platte Tweejarig kruid. Een geliefd keukenkruid. Deze soort wordt meestal gebruikt als garnering bij soepen, salades, aardappel- en vleesgerechten. 5-9 75-100 cm € 2.00 7-8 40-50 cm € 2.00 7-8 100-200 cm 5-9 60 cm € 1.50 4-10 45 cm € 2.50 6-8 25 cm € 2.00 5-9 45-90 cm € 1.50
6 Online Touch Home