28

6.2 | Efficiënte processen: goede resultaten h j Thema 6 Lean Ambitie In al onze vestigingen draaien de keukens als een geoliede machine, waarbij iedereen perfect weet wat zijn of haar rol is in het proces. Hetzelfde geldt voor het zaal- en kassapersoneel. Kwaliteitsbeleid Gezonde voeding bereiden is enkel mogelijk in een propere en goed gestructureerde werkomgeving. We hebben jaren ervaring in het aanleren van de belangrijke principes van HACCP m.b.t. voedselveiligheid. De inrichting van onze keukens, de werksystemen van ons personeel en hun opleiding zijn doordrongen van die aanpak. Elke dag opnieuw zetten onze medewerkers zich hiervoor in. We leiden onze medewerkers op in verschillende rollen. Centraal staat daarbij steeds efficiënt en klantgericht handelen met oog voor de totale kwaliteit. Om dat te garanderen, zijn er strikte regels en procedures nodig. Zo weet iedereen op de drukke en chaotische piekmomenten perfect wat te doen. We zijn een opleidingsbedrijf en we werken met uitdagende en diverse mensen. Dat betekent dat we duidelijke afspraken moeten hanteren en deze regelmatig moeten herhalen. In onze onthaalbrochure wordt duidelijk gecommuniceerd over bepaalde regels en do’s & don’ts op vlak van gedrag, hygiëne en levensstijl. Zo vragen we van onze werknemers met een migratie-achtergrond dat ze zich 100% focussen op het leren van het Nederlands. Vanzelfsprekend helpen we hen daarbij. Sense hanteert voor gans de organisatie het kwaliteitssysteem van de door de overheid opgelegde norm voor sociale werkplaatsen en lokale diensteneconomie, het ESF Kwaliteitslabel (Europees Sociaal Fonds). Dit is ondertussen een permanent systeem van audits, verbeterpunten, onderhoud en bijsturing. DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 28

29 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication