31

h j Ambitie We stimuleren onze medewerkers om de auto zoveel mogelijk te laten staan en gebruik te maken van fiets en openbaar vervoer. T Weg kilometers Elke uitgespaarde kilometer is goed voor het milieu en onze bedrijfskosten. Daarom sleutelen we voortdurend aan de transportroutes en rittenplanning voor het ophalen en terugbrengen van klaargemaakte producten, gebruiksgoederen en bv. de was tussen al onze vestigingen. Een Sense-chauffeur moet te allen tijde correct en defensief zijn in rijgedrag en rijdt in een propere, goed onderhouden en gepoetste wagen. We hebben duidelijke afspraken hieromtrent neergeschreven in een chauffeurs-char Onze nieuwe (bestel)wagens rijden allemaal op aardgas (CNG). Dat is een v sprekende keuze om de uitstoot te beperken. Deze trend zetten we systematisch verder Mobiliteit De meeste van onze medewerkers komen met het openbaar vervoer of te voet naar het werk. Heel wat van onze medewerkers hebben een migratie-achtergrond. Ze hebben dikwijls niet de nodige ervaring met fietsen. Daarom organiseren we voor hen fietslessen. Dit heeft geleid tot heel wat enthousiasme en een toename van het aantal fietsende medewerkers in de verschillende uitbatingen. Voor de medewerkers op het bureau zijn er kaartjes beschikbaar om gebruik te maken van de Velo-fietsen. h Thema 10 Afval en CO2-impact Porties afmeten We werken elke dag en overal aan afvalvermijding. We vragen onze medewerkers om zich aan de voorgeschreven schepporties te houden. Hoe groot de ideale gemiddelde portie moet zijn, testen we af en toe door een controle te doen op de hoeveelheid overschotjes op de afgeruimde borden. In de buurtrestaurants krijgen klanten goed afgewogen porties, maar ze mogen gratis soep, groenten, aardappelen, rijst of pasta bijvragen. Ook vlees en vis kan worden bijgevraagd, maar dan tegen betaling. j Ambitie We beperken onze ecologische voetafdruk en zetten daarbij vooral in op het vermijden van voedselverspilling. We zijn ons ook bewust van de CO2 -impact van vlees. Daarom voorzien we in al onze exploitaties een vegetarisch alternatief en beperken we de porties tot 120 gram vlees per persoon. Overschot vermijden We proberen vanuit onze ervaring zo goed mogelijk in te schatten hoeveel we elke dag moeten aankopen. Door dezelfde ingrediënten op verschillende manieren creatief en slim te gebruiken, kunnen we overschotten zo veel mogelijk vermijden. DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 31

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication