6

01 | Waarom doen we wat we doen? w ‘Sense is een kleurrijk palet van horeca-exploitaties en gedreven collega’s’ En dat is ook wat we altijd voor ogen hadden. Als we er ondertussen dertien jaar geleden in geslaagd zijn een bijna zinkend schip vlot te trekken, dan is dat zeker te danken aan enkele heldere keuzes. Het kernwoord is misschien wel focus. We willen enkel horeca-projecten doen, we willen er veel doen, liefst elk jaar iets nieuws. Die projecten mogen best wel wat uitdaging in zich dragen, enige schaal hebben, maar ze moeten zeker ook innovatief zijn. We hebben niet de ambitie om vijftien keer eenzelfde type project te doen. We zijn best wel trots omdat we ondertussen een écht concept van buurtrestaurants op de kaart hebben gezet, dat duidelijk aanslaat bij klanten, maar ook bij mogelijke nieuwe (toekomstige) partners. Maar dat wil niet zeggen dat we dit type restaurants aan de lopende band moeten openen. Horeca mag gerust ruim geïnterpreteerd worden. We hebben niet enkel restaurants in onze portefeuille. De groei ging geleidelijk. Enkele strategische projecten illustreren bij uitstek de grote sprongen voorwaarts die het bedrijf maakte. Vooreerst was er, in 2011, de start van de exploitatie van het bedrijfsrestaurant van Den Bell/Stad Antwerpen, waar we dagelijks ongeveer 700 couverts verzorgen. In 2013 werd ons partnership met het Zorgbedrijf Antwerpen opgestart. Vanuit één centrale keuken mochten we zowel een buurtrestaurant-exploitatie als het ganse voedingsgebeuren van het Woonzorgcentrum Bilzenhof verzorgen. In 2016 startten we het partnership met de Abdij van Averbode om het belevingscentrum Het Moment te beheren. Het Moment is meer dan een horecazaak, vermits we op die fantastische plek naast horeca, ook een bakkerij, een kaasrijperij, een huisbrouwerij en een winkel exploiteren. De diversiteit van al deze types exploitaties dient één doel: onze Medewerkers In Activering, ofwel MIA’s, op alle niveaus uitdagen om te groeien. Dit is de kern van ons activeringsverhaal, zeg maar het sociale economie-verhaal. Het doel om zoveel mogelijk mensen in te schakelen in een arbeidsproces, met leermogelijkheden en professionele omkadering, staat daarbij centraal. We dagen onze collega’s uit om vanuit hun huidige werkomgeving bij ons, toch al hun blik te richten op hun toekomst op de arbeidsmarkt, buiten Sense. Ondertussen kwamen er ook enkele kleinere satellieten in ons beheer: een klein bedrijfsrestaurant, een foodcorner in een ziekenhuis of kringwinkel,... Deze bieden de opportuniteit om onze collega’s na hun activeringsverhaal, in hoge autonomie, zelfstandig een exploitatie te laten beheren. Zo leren ze vele aspecten van een eigen zaak runnen. Deze visie wordt doorgetrokken in gans het bedrijf. We gaan ervan uit dat, waar mogelijk, alle professionals in het omkaderend team, die met een bepaald specialisme bij ons aan de slag zijn gegaan, ook nieuwe uitdagingen zullen/willen opnemen. DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 6

7 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication