8

Rolls Royce onder de kreeften W ie zegt dat alle kreeften hetzelfde smaken heeft nog nooit een Oosterscheldekreeft geproefd. Dit culinaire juweel heeft een plek gekregen in de prestigieuze ‘Ark van de Smaak’ en wordt dus niet voor niets de Rolls Royce onder de kreeften genoemd. Overal ter wereld wordt de Oosterscheldekreeft geroemd om haar zoet-ziltige, volle smaak en stevige vlees. Maar waaraan hebben we deze exceptionele kwaliteit eigenlijk te danken? Dit heeft alles te maken met de bijzondere leefomstandigheden van de Oosterscheldekreeft. De kreeft gedijt uitstekend bij het zuivere water, bijzondere zoutgehalte, specifieke voedselaanbod en de milde temperatuur van de Oosterschelde. Ook het afwijkende DNA wordt beschouwd als belangrijke reden voor zijn superioriteit. In 1963 kreeg de kreeftenpopulatie in de Oosterschelde te maken met extreem lage watertemperatuur. Slechts een aantal van hen overleefden deze beproeving en zo zou door natuurlijke selectie een soort superras zijn ontstaan. Tested 4 You - 8

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication