13

KREEFT MET KOKKELS KREEFT MET ASPERGES EN KWARTELEI Lichte frisse wijnen bij DE DELICATE SMAAK VAN KREEFT Kreeft heeft met zijn witt e vlees en delicate lichtzoete smaak een lichte frisse begeleider nodig. Zuurgraad is de sleutel bij het combineren van wijn met kreeft . Bedenk eens wat een scheutje citroen op vis kan doen. Met een lichte, knapperige wijn met een hoge zuurgraad bereik je hetzelfde eff ect. Misschien niet de eerste wijn waar je aan denkt, maar riesling is een geweldige combinati e met kreeft ! A� ankelijk van de samenstelling in het gerecht zijn ook sauvignon blanc, chardonnay en pinot gris een succesvolle wijn-spijs combinati e. vol, rijk, complex DUITSLAND | FRANKEN Eschendorfer Lump Riesling S VDP Erste Lage Weingut Horst Sauer exoten, sinaasappel, peer, mineraal, bijenwas RIESLING “VDP Erste Lage is vergelijkbaar met de uit de Bourgogne afkomstige kwaliteitsaanduiding Premier Cru.” Bjorn Scholten Ook in de viswereld zijn er dit seizoen weer prachti ge, jaarlijks terugkerende fenomenen te bewonderen. Zo hebben we de opening van het seizoen van de Oosterscheldekreeft , een ware delicatesse van Zeeuwse bodem. Naast deze tot de Europese kreeft behorende variant, zijn we in Europa ook dol op de Canadese kreeft , waarvan de baby-variant rond half mei verkrijgbaar is. Deze zogenaamde ‘canner’ heeft een mooi bescheiden maatje, bestaat uit heerlijk zacht vlees en is verkrijgbaar tot ongeveer het einde van de zomer. Soms nog langer. De platvissen die in hun kuitperiode zitt en laten wij graag nog even met rust. Er zijn voldoende wilde alternati even die wel in het seizoen zijn, zoals heek, mul, rog, roodbaars, sardientjes en zeeduivel. Natuurlijk is er ook keuze uit kweekvis, denk aan forel, dorade, zalm en zeebaars. Deze periode is ook de ti jd van feestelijkheden: Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Mooie gelegenheden voor een smakelijke lunch of brunch. Onze gerookte producten (zalm, makreel, forel, paling) zijn ideaal voor directe consumpti e en lenen zich hier dus uitstekend voor. Ik wens je een mooi culinair voorjaar! John Vos Vakspecialist Vis

14 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication