23

Smaakmakend Latijns Amerika PERUAANSE KEUKEN Peru is het land van Machu Picchu, alpaca’s en heeft een adembenemende natuur, rijke geschiedenis en verrukkelijk eten! Peru is 30 keer groter dan Nederland en 60% van het land is regenwoud. Lima is de hoofdstad en één van de beste restaurants ter wereld is daar ook gevesti gd (restaurant Central). De Peruaanse keuken staat bekend als de meeste culinaire van Lati jns-Amerika, en misschien wel ter wereld. De eetcultuur in Peru is indrukwekkend en er worden fantasti sche gerechten geserveerd. De bonte mix van culturen en klimaten - Peru heeft maar liefst 28 microklimaten - zorgt voor een enorme verscheidenheid aan verse ingrediënten en een zeer gevarieerde keuken. Benieuwd naar de meest lekkere en culinaire gerechten? Wij zett en ze voor je op een rijtje. AJÍ DE GALLINA Ají de gallina is Peruaanse kipstoofpot. De belangrijkste ingrediënten zijn, natuurlijk kip, kruiden en gele chilipepers. Hiervoor wordt de aji amarillo peper gebruikt. Deze kleine peper is zoet, maar heeft ook een licht pitti ge smaak en wordt in veel Peruaanse gerechten gebruikt. CAUSA RELENA Een iconisch gerecht uit Peru dat een citroenachige aardappelpuree combineert met tonijn, kip, zeevruchten en avocado. CEVICHE Dit van oorprong Peruaanse gerecht is razend populair! Het bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in zogeheten ti jgermelk. Dit is een mengsel van onder andere limoen, peper en knofl ook. CHUPE DE CAMARONES Deze soep van garnalen (of rivierkreeft jes) wordt vaak geserveerd in een enorme kom. In een Chupe de Camarones gaan ook aardappel en mais. Een erg vullende maalti jd, maar ontzett end smaakvol. 23

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication