12

TROOSTBROODJE VAN LONNEKE (naar het Bananenbrood van Rens Kroes) Dit is de makkelijkste cake ooit, die ik heb ontdekt, werkelijk in 10 minuten klaar en dan nog wel een 40 minuten in de oven. In deze corona tijd, leek het wel of dat er elke week een reden was om dit lekkere gluten- en suikervrije bananenbrood te bakken, waar je ook nog mee kunt variëren. Echt een troostbrood. Heerlijk voor na de ochtend yoga met een kop koffie of ‘s middags bij de thee. Ooit getipt door mijn zusje Elles, die zie je hier samen met mij op de foto. En mijn puber dochter heeft dit tot haar nieuwe ontbijt gemaakt. ;-) Ingredienten • 4 bananen • 4 eieren • 130 gr havermout • Paar druppels vanille aroma • Mespuntje zout • Vleugje kaneel • (Wal)noten, een geraspte wortel, rozijnen en/of cranberries, vijgen en/ of dadels, alles naar jouw smaak en (zoete) keuze *Heb je een heteluchtoven, zet dan je oven op 160 graden 12 Methode • Verwarm de oven voor op 180 graden* • Meng de bananen, eieren en het havermout, samen met het vanille aroma, mespuntje zout en vleugje kaneel in een mengkom samen tot een gladgestreken massa. • Voeg daarna de noten, geraspte wortel en gedroogde vruchten naar smaak toe en roer dit door het beslag heen. • Vet een cake blik (langwerpig) goed in met kokosolie en doe het beslag hierin. • Bak af in 40 minuten in de oven en klaar is je troostbrood

13 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication