26

BLISS BALLS VAN MANEESHA Mijn “golden moment” op de dag is wanneer ik even rustig geniet van een kop Jasmijn thee. En nog extra met daarbij een zelf gemaakte vegan superfoods bliss bal. Hier onder het, heel makkelijk te maken, recept daarvoor. Hoeveelheden kan je natuurlijk aanpassen naar gelang hoeveel je er wil maken. Veel plezier met maken en vooral … geniet er van! Ingredienten • • • Methode 1 kop blanke cashew noten (min 2 uur laten weken voor gebruik) 0,5 kop gedroogde abrikozen 0,5 kop verse dadels (bij elkaar qua volume ca. zelfde hoeveelheid als de cashew noten). • • • • • ca. 1 eetlepel geraspte kokos beetje chia-, hennep- & lijnzaad beetje amandelmeel (naar behoefte) ca. 1 eetlepel kokosolie ca. 1 eetlepel rauwe cacao (of meer, naar eigen behoefte); of andere variatie met b.v spirulina of een groene smoothie poeder. Maneesha’s Tips: • Gooi het weekvocht van de cashews weg • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en blenden (keukenmachine of met de staafmixer gaat ook prima). • Van de (beetje plakkerige) massa met je handen ballen draaien. • Op een bordje extra geraspte kokos strooien en de ballen hier doorheen rollen. • Zet ze dan 1 of 2 uur in het vriesvak van je koelkast en voila! Je kan (een deel) verder invriezen en langer bewaren; dan voor gebruik even laten ontdooien. Of (een deel) in de koelkast bewa26 ren; dan meteen goed om te eten. Hoe vaker je ze maakt, hoe creatiever je zelf wordt met wat je er in doet.

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication