35

dit mengsel, tot het een geheel is. • Meng in een kom alle overige droge ingrediënten: bakmeel, specerijen, bakpoeder en schep dit voorzichtig door het beslag. • • Schep ook de geraspte wortel, noten en rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een springvorm en bak de cake 1,5 uur tot hij gaar is (prik met een satéprikker in het midden van de cake, hij moet er schoon uitkomen). Controleer regelmatig je cake, als de bovenkant donker gaat worden, temperatuur verlagen of afdekken met aluminiumfolie. • De cake laten afkoelen en ondertussen het glazuur maken. • Maak de santen een beetje zacht in de magnetron, zonder het te laten bruinen. Hak de cashewnoten in een molentje fijn totdat het een pasta is. Meng de santen, cashewpasta en • suiker door elkaar. Verdun het beetje bij beetje met de havermelk en kneepje citroensap totdat je een smeerbare pasta hebt die je heerlijk vindt smaken (evt. extra suiker, wat zout, extra citroensap toevoegen). Snij de afgekoelde cake overdwars door. Smeer op de onderste helft de helft van het glazuur. Leg de bovenste laag cake erboven op en bedek de cake met het resterende glazuur. • De cake is afgedekt 5 dagen goed te bewaren, hoeft niet in de koelkast, tenzij het heel warm is. Marianne’s Tip: In deze tijd leuk om in te pakken en cadeau te geven! 35

36 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication