Hoe maak ik een online publicatie?

Log in op je account. Als je nog geen account hebt, maak dan eerst een gratis account aan.

 

Upload PDF

Je kunt een nieuwe online publicatie aanmaken door je PDF op 2 verschillende manieren te uploaden:

Optie 1: Upload via button AANMAKEN. Optie 2: Sleep je PDF direct in het SLEEP PDF HIER kader.

Hieronder vind je de instructies voor optie 1. Optie 2 is gelijk aan optie 1, maar iets sneller omdat onderstaande stap 1 en 2 kan worden overgeslagen.

1. Klik op AANMAKEN.

2. Selecteer de PDF van je publicatie op je computer en sleep deze in het SLEEP PDF HIER kader. Of klik op SELECTEER EEN PDF en selecteer de PDF op je computer en klik op SELECTEER.

 

Vul de titel en beschrijving in

Nadat je je PDF op je computer hebt geselecteerd of naar het SLEEP PDF HIER kader hebt gesleept, wordt je PDF automatisch geüpload en kun je de uploadstatus in de uploadbalk bekijken.

1. Vul, terwijl de upload plaatsvindt, de titel en beschrijving van je publicatie in.

2. Nadat je PDF is geüpload, licht de oranje OPSLAAN & NAAR DASHBOARD button op. Klik, als je NIET de instellingen van een andere publicatie wilt kopiëren, op deze button om naar je dashboard te gaan. De aanmaak van je online publicatie start vervolgens automatisch, waarbij de status via de groene balk wordt weergegeven.

Zodra de publicatie is aangemaakt, verschijnt de cover op je dashboard en kun je de publicatie nog wijzigen en interactiviteit toevoegen.

nootDe URL van de gepubliceerde publicatie eindigt met de publicatie titel. De titel en beschrijving worden tevens getoond als de publicatie via social media gedeeld wordt en kunnen door zoekmachines worden geïndexeerd (indien ingesteld). Kies derhalve een aansprekende tekst.

 

Kopieer instellingen van een andere publicatie

Desgewenst kun je de instellingen van een andere publicatie kopiëren.

1. Klik op SELECTEER PUBLICATIE VOORDAT je op OPSLAAN & TERUG NAAR DASHBOARD klikt.

2. Beweeg je muisaanwijzer over de cover van de publicatie waarvan je de instellingen wilt kopiëren en klik op SELECTEER.

3. Klik op OPSLAAN & TERUG NAAR DASHBOARD om naar je dashboard te gaan. De aanmaak van je online publicatie start vervolgens automatisch, waarbij de status via de groene balk in de publicatie cover afbeelding wordt weergegeven.

 

Kopieer een van je publicaties

In plaats van een PDF te uploaden zoals hierboven beschreven, kun je een nieuwe publicatie aanmaken door een andere online publicatie te kopiëren (met de mogelijkheid de publicatie daarna nog te wijzigen).

1. Klik op AANMAKEN (zie de schermafbeelding bij UPLOAD PDF, stap 1).

2. Klik op KOPIEER (zie de schermafbeelding bij UPLOAD PDF, stap 2).

3. Beweeg je muisaanwijzer over de afbeelding van de publicatie die je wilt kopiëren en klik op SELECTEER (zie de schermafbeelding bij KOPIEER INSTELLINGEN VAN EEN ANDERE PUBLICATIE, stap 2).

Een kopie van de publicatie wordt direct op je dashboard toegevoegd.

 

Wijzig publicatie

Als je een publicatie wilt wijzigen, beweeg dan je muisaanwijzer over de publicatie afbeelding en klik op LINK EDITOR.