Wat is de publicatie preview?

Als je een publicatie preview bekijkt, wordt een gekleurde balk getoond met de volgende tekst:

Je bekijkt een publicatie PREVIEW. Na publiceren is deze publicatie beschikbaar via een andere URL.

 

Preview Mode URL niet door zoekmachines geïndexeerd

Als je een online publicatie aanmaakt, kun je deze bekijken via een Preview Mode URL, duidelijk herkenbaar door een gekleurde balk bovenaan de publicatie. De tekst in de preview modus publicatie kan niet door zoekmachines worden geïndexeerd. Hierdoor kun je je publicatie in je eigen tempo afronden zonder dat je bezorgd hoeft te zijn of deze al in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google wordt getoond.

Tijdens de aanmaak van de publicatie, kun je de Preview Mode URL met anderen delen, bijvoorbeeld met je collega's om intern akkoord te krijgen voordat je de publicatie publiceert. Via de Preview Mode URL wordt altijd de laatste versie van je publicatie getoond, inclusief de nog niet gepubliceerde wijzigingen die je in je dashboard of de Drag & Drop Editor hebt gemaakt.

Voorbeeld: Als je de Preview Mode URL deelt en de ontvanger klikt een dag later op de URL terwijl je in de tussentijd enkele wijzigingen hebt gemaakt, dan ziet de ontvanger de preview publicatie inclusief de meest recente wijzigingen.

 

Gepubliceerde versie aparte URL

Pas nadat je de publicatie hebt afgerond en deze klaar is om op je website en in je overige marketingcommunicatie te gebruiken, dien je deze te publiceren, waarbij je kunt selecteren of de tekst in de publicatie wel of niet door zoekmachines geïndexeerd mag worden.

Na publiceren, wordt een aparte gepubliceerde/live versie van je publicatie aangemaakt die beschikbaar is via een andere, gebruiksvriendelijke URL die de publicatie titel bevat. Alle tekst in de gepubliceerde versie kan door zoekmachines worden geïndexeerd indien je dit op het publiceer scherm hebt geselecteerd. De in de preview modus getoonde gekleurde balk wordt NIET in de gepubliceerde versie getoond.

Je kunt de URL van de gepubliceerde versie op je dashboard bij DEEL URL vinden. Let op dat je uitsluitend de URL van de gepubliceerde publicatie op je website, social media en andere marketingcommunicatie gebruikt!

 

Publiceer je publicatie opnieuw na wijzigingen!

Als je je publicatie hebt gewijzigd nadat je deze had gepubliceerd, kun je deze wijzigingen via de Preview Mode URL bekijken. De wijzigingen worden echter pas in de gepubliceerde/live versie doorgevoerd nadat je de publicatie opnieuw hebt gepubliceerd.

Tot dat moment wordt de laatste wijzigingsdatum oranje getoond met een oranje driehoekje ernaast. Tevens kun je na klikken op BEKIJK in je dashboard, de laatste gepubliceerde versie van de publicatie (live versie) evenals de preview van de publicatie inclusief de laatste nog niet gepubliceerde wijzigingen (preview niet gepubliceerde versie) bekijken. Zo kun je dus controleren of alle wijzingen OK zijn voordat je de publicatie opnieuw publiceert.