Hoe kan ik een link naar een andere pagina toevoegen?

Met behulp van de editor kun je op elke pagina/spread in de publicatie paginalink kaders toevoegen. Als je bezoekers op zo'n kader klikken, bladert de publicatie automatisch naar de ingestelde pagina.

Een paginalink kader toevoegen

1. Beweeg je muisaanwijzer op je dashboard over de afbeelding van de publicatie die je wilt wijzigen en klik op LINK EDITOR.

2. Klik op OPEN DRAG & DROP EDITOR.

3. Klik op het pagina-overzicht op de afbeelding van de spread waarop je een paginalink kader wilt toevoegen.

4. Klik op LINK NAAR PAGINA. Op de spread wordt direct een paginalink toegevoegd.

NootAls je twee keer achter elkaar op LINK NAAR PAGINA klikt, worden twee kaders op elkaar geplaatst.

5. Sleep het kader (met de linker muisknop ingedrukt) naar de gewenste positie. Sleep de hoeken en zijkanten om de grootte van het kader te wijzigen.

6. Klik op SELECTEER PAGINA en selecteer in de pulldown de pagina waarnaar je het kader wilt laten linken.

7. Zie hieronder als je de tekst en kleur van het mouse over kader wilt instellen of het kader wilt kopiëren of verwijderen.

8. KLIK BUITEN HET KADER OM ALLE WIJZIGINGEN OP TE SLAAN.

9. Klik rechtsboven in de editor op VOORVERTONING om de publicatie met de toegevoegde kaders te bekijken. De publicatie opent direct op de specifieke pagina zodat je gelijk kunt controleren of alles OK is.

10. Sluit het browser venster met de preview publicatie. Als je een bestaand kader wilt wijzigen, klik dan op het kader en maak de gewenste wijzigingen. Klik buiten het kader om je wijzigingen op te slaan.

11. Als je klaar bent met het toevoegen van interactiviteit, sluit dan het editor browser venster om terug te gaan naar je dashboard met het overzicht van je publicaties.

nootAll toegevoegde kaders worden permanent in de editor getoond zodat je in een oogopslag kunt zien of alle kaders goed zijn gepositioneerd. In de online publicatie worden kaders alleen getoond als je met je muisaanwijzer over een specifiek kader beweegt (zie hieronder hoe je de kleur van het mouse over kader kunt instellen).

Tekst mouse over kader

Als je wilt dat je bezoekers boven het mouse over kader een (korte) tekst zien, klik dan op T and vul de gewenste tekst in.

Kleur mouse over frame

1. Klik op het kleur icoon en stel de mouse over kaderkleur (de kleur van het kader als je bezoekers hun muisaanwijzer over het kader bewegen) in door op in de color picker op de gewenste kleur te klikken. Als je de 6-cijferige HEX kleurcode weet, kun je deze code in het kleurcode-veld typen.

2. Stel de transparantie in door de ronde button in de slider te slepen.

Kopieer kader(s)

Klik op het kopieer icoon als je het kader op dezelfde spread wilt kopiëren, waarna je alle hierboven beschreven handelingen voor het nieuwe kader kunt uitvoeren.

De volgende sneltoetsen helpen je om een of meer kaders naar een ander spread te kopiëren:

Kopieer een kader: Klik op het kader dat je wilt kopiëren en klik op Ctrl+C (Windows) of Cmd+C (Apple). Blader vervolgens via de bladerpijlen of het pagina-overzicht naar de gewenste pagina en klik op Ctrl+V (Windows) of Cmd+V (Apple) om het kader te kopiëren.

Kopieer een selectie interacties: Positioneer je muisaanwijzer linksboven de selectie interacties die je wilt kopiëren. Klik en sleep je muisaanwijzer (met je linker muisknop ingedrukt) rechtsonder de selectie en laat je muisknop los. Blader vervolgens via de bladerpijlen of het pagina-overzicht naar de gewenste spread en klik op Ctrl+V (Windows) of Cmd+V (Apple) om de selectie interacties te kopiëren.

Kopieer alle interacties op een spread: Klik op Ctrl+A (Windows) of Cmd+A (Apple) om alle interacties op een specifieke spread te selecteren en klik op Ctrl+C (Windows) of Cmd+C (Apple). Blader vervolgens via de bladerpijlen of het pagina-overzicht naar de gewenste spread en klik op Ctrl+V (Windows) of Cmd+V (Apple) om alle interacties te kopiëren.

Verwijder kader

Klik op het verwijder icoon als je het kader wilt verwijderen.

Je kunt ook op je toetsenbord op Delete of Backspace klikken om het geselecteerde kader te verwijderen.