0

Hoe ove r l e e f i k 2020 ? B o o r d e v o l t i p s , g a m e s e n t e s t e n o m 2 0 2 0 t e o v e r l e v e n . S.W. 't Maslofje (5e editie, januari 2020)

INHOUDSOPGAVE Voorwoord Voorstellen bestuur Voorstellen PR-commissie Voorstellen commissies Goede voornemens Budget tips Gezond recept Cheatmeals Drankjestabel Test: speciaal bier Activiteiten kalender Foto's borrels Test: heb ik een winterdip? Winterdip tips Fotowedstrijd Game: hoorcollege bingo Horoscoop Nawoord P.3 P.4 P.8 P.11 P.23 P.25 P.27 P.29 P.34 P.35 P.40 P.42 P.44 P.45 P.48 P.49 P.50 P.55

Voorwoord Hallo lieve Maslowvrienden! Ontzettend leuk dat je dit Maslofje leest! Het Maslofje is een magazine speciaal voor studenten van de studie Social Work op de Hanzehogeschool Groningen. Wij zijn de Promotiecommissie van S.V. Maslow 2019-2020 en hebben samen dit magazine ontworpen. Naast het ontwerpen van het Maslofje, maken wij ook posters om alle leuke activiteiten van Maslow mee te promoten en zorgen wij dat alle foto’s van de activiteiten online komen. Dit Maslofje bevat veel interessante stukken zoals het voorstellen van alle commissies van het studiejaar 2019-2020, gezonde en ongezonde recepten voor de mensen met goede voornemens, budgettips, winterdip tips, horoscopen en nog veel meer leuks! Wij hopen dat jullie veel plezier hebben met het lezen van het Maslofje. Liefs, de Promotiecommissie 2019-2020.

V O O R S T E L L E N B E S T U U R 2 0 1 9 - 2 0 2 0

ILSE JOBING Ik ben Ilse Jobing, 21 jaar oud en kom uit het prachtige Nijeveen waar ik ben opgegroeid! Op dit moment woon ik al twee jaar in Groningen met drie toffe meiden als huisgenoten! Ik zit in het derde jaar van de opleiding Social Work. In het derde jaar hoor je eigenlijk stage te lopen, maar ik doe in plaats van stage een prachtig bestuursjaar! Het afgelopen jaar ben ik actief geweest binnen de Feestcommissie. Dit collegejaar zal ik de functie van voorzitter gaan vervullen binnen het 13e bestuur van S.V. Maslow. Als voorzitter vertegenwoordig ik de studievereniging, stel ik agenda’s op voor de wekelijkse vergadering en spring ik bij waar nodig. NINA RINGSMA ILONA CATS Ik ben Ilona, 20 jaartjes jong en ik ben dit jaar de penningmeester van deze leuke studievereniging. Ik houd alles bij wat over geld gaat, wat er binnenkomt en wat er betaald moet worden. Dit is een belangrijke maar leuke verantwoordelijkheid. Naast mijn bestuursfunctie doe ik dit jaar nog een aantal tentamenvakken van jaar 1 en 2, die ik in de afgelopen 2 jaar niet gehaald heb. Voor een leuk praatje, of vragen over wat dan ook, kom gezellig langs op kantoor! Ik ben Nina Ringsma, 22 jaar oud en ik ben de huidige secretaris van S.V. Maslow. Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor het mailcontact en de ledenadministratie van de studievereniging. Ook is het van belang dat ik de rest van het bestuur op de hoogte breng van alle belangrijke e-mails die ik binnen krijg. Verder ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor het schrijven van de notulen tijdens de reguliere vergaderingen, maar ook voor notulen van de Algemene Leden Vergadering (ALV) en de Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (HALV). Ik zie dit jaar als een enorme kans om mezelf te ontwikkelen, mijn netwerk uit te breiden en om nieuwe mensen te ontmoeten. Mocht je vragen hebben of gewoon even gezellig langs wil komen, ben je van harte welkom bij ons op kantoor (M.018)!

FLOORTJE RADEMA Mijn naam is Floortje, Ik ben 20 jaar. Ik ben geboren en getogen hier in het mooie Groningen. Op het moment woon ik in een appartementje net buiten de grachten. Ik ben derdejaars student van social work, maar i.p.v. stage te lopen haal ik wat vakken in van studiejaar 2. Ik hou heel veel van thee en eet daar ook graag iets lekkers bij. Naast dit alles mag ik dit jaar de commissaris intern zijn van Maslow. Dit is echt super leuk, want ik heb veel contact met de commissies. Een van mijn taken is dan ook om de commissies in goede banen te laten verlopen.Voor een praatje kan je altijd bij mij langskomen. Ik hoop jou eens te zien op het kantoor of op een van onze activiteiten. ROMY VROOM Ik ben Romy en ik ben 21 jaar oud. Ik zit in het tweede studiejaar van Social Work. Ik woon nu al iets meer dan een jaar in het prachtige Groningen in een gezellig studentenhuis. Vorig jaar ben ik actief geweest binnen de feestcommissie. Dit jaar zit ik in het bestuur van Maslow met 4 andere geweldige mensen, waar ik tot op de dag van vandaag ontzettend blij mee ben. Ik heb de functie van commissaris extern. De commissaris extern heeft voornamelijk te maken met zaken die zich bevinden buiten de vereniging. De eerste verantwoordelijkheid die ik heb is onder andere het contact leggen met nieuwe sponsoren, het contact met deze (en al eerder geworven) sponsoren en andere partijen onderhouden. De tweede verantwoordelijkheid is alles rondom de samenvattingen(verkoop). Ik kijk ontzettend uit naar dit bestuursjaar met alle leuke (actieve) leden, de gezelligste borrels en alle andere activiteiten. Kom gerust eens langs op het kantoor voor een gezellig praatje!

Voorstellen promotiecommissie MARIT VAN DAM Ik ben Marit van Dam, de voorzitter van de allerleukste commissie! Ik ben 20 jaar oud en woon al een tijdje op kamers in Groningen. Op dit moment bent ik tweedejaars student social work (logisch). Mijn lievelingseten is pizza en ik heb de grootste hekel aan sporten. MARIJN SCHEPERS .Ik ben Marijn Schepers, 18 jaar oud en zit nu in het tweede jaar van de opleiding. Ik woon in het mooiste dorp van Nederland genaamd de Wijk. Ik ben altijd in voor een goed feestje, gezellig met vrienden zitten of een ander goed excuus voor alcohol.. Ook zit ik voor het tweede jaar in procie en ben nu de notulist, ook al kan ik amper Nederlands. INEZ KATTENBELD Mijn naam is Inez Kattenbeld en ik ben de penningmeester van de procie! Ik zit in het 2e jaar van de opleiding en ik ben 23 jaar oud. Dit is mijn 3e jaar in Groningen en ik kom uit het mooie Twente. Naast mijn studie, tennis ik bij TAM en hockey ik bij GCHC. Naast het sportieve vind ik het erg leuk om een terrasje te pakken, een dansje te wagen of gewoon lekker een serie te kijken.

Lotte de Jong Hoi! Ik ben Lotte, 19 jaar oud, ik zit in het 1e jaar van Social Work en ik ben dit jaar actief bij de procie van Maslow met 5 top meiden! Naast het maken van allerlei leuke posters voor Maslow, vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan of om te voetballen. Daarnaast ben ik ook elk weekend wel in een kroeg of club te vinden! Aniek Terpstra Hoihoi! Ik ben Aniek Terpstra, 18 jaar oud en ik zit in het eerste jaar van de opleiding. Ik ben geboren in Noordscheschut, een dorpje vlak bij Hoogeveen, en daar woon ik nu nog steeds. Dit jaar ben in actief in Procie, met 5 andere hele lieve meiden. Ik vind het super leuk en gezellig om leuke dingen met vrienden te doen, zoals drankjes en dansjes of winkelen. Naast deze "actieve" activiteiten kun je me ook veel op de bank vinden waar ik serie na serie verslind op Netflix, Videoland en Dinsey+ Hiske Groothof Hey hoi, ik ben Hiske Groothof en ben net nieuw bij de leukste commissie. Samen met deze meiden heb ik al een paar gezellig borrels meegmaakt. Toen ik hoorde dat ze nog iemand zochten heb ik geen seconde getwijfeld! Ik ben 18 jaar jong en kom uit het prachtige Friesland. Dit is mijn 2e jaar van de opleiding. Ik kan moeilijk stilzitten, dus doe het liefst iets actiefs.

VOORSTELLEN COMMISSIES 2019-2020 Feestcommissie Activiteitencommissie Workshopcommissie Wintersportcommissie Almanakcommissie Symposiumcommissie Reiscommissie

FEESTOMMISSIE Laten we eens beginnen bij de voorzitter, namelijk Riando van Noord, maar wij kennen hem allemaal als Rio. Hij is 23 jaar en dit is zijn 2e jaar in de feestcommissie, waar hij de enige man is. Hij vindt zichzelf een rockster, aangezien hij een half liedje op de piano kan spelen. Onze vice-voorzitter is Anouk Bollen. Zij is 20 jaar en zit in het 2e jaar van de opleiding. Vorig jaar zat ze in de almanakcommissie, maar aangezien het binnen Maslow algemeen bekend is dat ze geen ruggengraat heeft, vond ze het wel gepast om dit jaar de Feestcommissie te doen. Als volgende is Esther de Haan. Esther is 18 jaar en zit in het 1e jaar van de opleiding. Als je haar dronken wil hebben, ben je goedkoop uit, aangezien ze na een paar drankjes al weg is. Ook kan ze niet tegen ballonnen, want dan valt ze op de grond. Eigenlijk kan ze nergens tegen... Maxine van der Wal is 20 jaar en zit in het 1e jaar van de opleiding. Ook gaat ze dit jaar leren om bier te drinken, aangezien ze zelf alleen maar wijn drinkt. Hoe het haar af is gegaan kunnen we aan het einde van het jaar wel zien. Halloo iedereen, wij zijn de feestcommissie! Elke maand organiseren wij toffe borrels. Daarnaast organiseren wij ook een paar kroegentochten en activiteiten. Maar wie zijn wij nou? Lees vooral door, dan leer je ons ook een beetje kennen. Dan gaan we naar Lisa Dokter. Zij is 20 jaar en zit ook in het 2e jaar van de opleiding. In haar vrije tijd volleybalt ze bij de studentenvolleybal vereniging Donitas en is ze elke week wel in de stad te vinden om te shoppen of natuurlijk voor een feestje. Esther Hofhuis is met haar 23 jaar de oma van de commissie en zit in het 4e jaar van de opleiding. Ze is vaak in de stad te vinden waar ze zeker niet vies is van een biertje. Laten we zeggen dat ze het vaker dan regelmatig alcohol nuttigt. Lien Adamse is 18 jaar en 1e jaars. Ze staat binnen de commissie bekend als ‘de Reus’, aangezien zij veruit de langste is van de commissie. Een funfact over haar is dat ze verliefd is op Ronald Goedemondt.

ACTIVITEITEN COMMISSIE Toch was er versterking nodig, dit jaar van Malle Manon, Roekeloze Rosalie en Jolige Jia-qi! We misten nog wat gekkies in de groep dus met de Moedige (vooral met alcohol) Marleen & Kalme Kim zijn we helemaal compleet! Je hoort het al een beetje bij onze naam, maar ter toelichting: Lieve mensen! Wij zijn de Activiteitencommissie, de harde kern van de Accie bestaat al meer dan drie jaar uit Dappere Dennis, Aantrekkelijke Arjan (hij is nog single!) en Kekke Kwint! Wij organiseren dit jaar de activiteiten van Maslow... Vol enthousiasme zijn we dit jaar begonnen met een Pubquiz, waarop verder nog leuke en interessante activiteiten zullen volgen, waar jullie als toekomstige Social Workers veel info uit kunnen halen! Groetjesss Accie 19/20

WORKSHOP COMMISSIE Hallo lieve Social Workers! Wij zijn dit jaar een nieuwe commissie, namelijk de workshopcommissie (Workcie). Jullie hebben ons vast al op verscheidene feestjes gezien, maar om een goed beeld van onze leuke commissie te krijgen zullen wij ons even voorstellen. Wij als Workcie organiseren dit jaar de workshops en kroegcolleges. Dit doen wij met ons zessen, Jolijn neemt graag de touwtjes in handen en is onze voorzitter, Jantje is onze vingervlugge secretaris, Lysanne kan goed tellen en is onze penningjuf, Jynthe is van het promoten en zal dit jaar het contact onderhouden met de PR-commissie, Lisanne is een aanpakker en gaat dit jaar de contacten met externe partijen onderhouden. Tot slot hebben we Simon, een echte geluksvogel in deze gezellige damescommissie. Simon gaat er dit jaar voor zorgen dat de aanmeldingen vlekkeloos verlopen! Een prima mix van kersverse eerstejaars, actieve tweedejaars en een veteraan derdejaars. Wij hebben zin in dit jaar en vinden het leuk om een praatje te maken op school, bij borrels en bij de workshops natuurlijk! Dus voel je vooral vrij om ons aan te spreken! Weetje over de commissie: Je zal ons regelmatig een adtje zien trekken op Unwritten van Natasha Bedingfield, dit is namelijk ons adt-nummer. We hopen jullie snel te zien op onze workshops!

WINTERSPORTCOMMISSIE Hoi Marte hier! Ik ben 20 jaar en vervul de rol als voorzitter in de Wintersportcommissie! In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met windsurfen, schaatsen en muziek! En ben ik altijd wel in voor een bakje koffie. Hoi, ik ben Kim, 25 jaar en dit jaar zal ik Marte ondersteunen als vicevoorzitter. Ik word blij van vrienden & drankjes om me heen, daarnaast is eten mijn favoriete bezigheid! Hoi allemaal! Ik ben Yvette, vierde jaars en zal tijdens de vergaderingen vooral typend te herkennen zijn. Mij kun je blij maken met gezellige avonden met vrienden en eierballen. Hee iedereen! Ik ben Jos en vervul de rol als penningmeester dit jaar. Naast school ben ik bijna elke woensdag avond(nacht) te vinden in de peperstraat in geschonken toestand uiteraard. Hoihoi! Ik ben Lotte, 20 jaar en ben 1e jaars student en actief lid! Samen met Jos ben ik penningmeester. Ik hou van een drankje doen en dan vooral van de gezelligheid! Hey hey ik ben Arjen, eerste jaar bij Maslow en ik hang vooral vaak aan de telefoon om de wintersport zo leuk mogelijk te maken. Ik word altijd blij als ik mensen om mij heen heb en zonder Netflix zal mijn hele dagritme verstoord worden. Heyhoi, ik ben Marit en ben 18 jaar. Ik woon in Groningen en ik ben verantwoordelijk voor de PR bij de Wintersportcommissie. Mij kun je blij maken met bier en avondjes uitgaan!

REISCOMMISSIE LoIk ben Martine en ik ben 21. Ik houd van bier, katten en gamen. Ik ben Erin en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit Almelo maar woon sinds augustus in Groningen en zit nu dus in het eerste jaar. Ik hou wel van een drankje en dansje en ben elke week daarom zeker 1 of 2 keer in de stad te vinden. Mijn naam is Anna Rins en ik ben 18 jaar. Ik woon in Groningen en heb zin in een gezellig jaar vol met leuke mensen! Lieve leden, Ook dit jaar weer gaan we met Maslow op reis, en wij als Reiscommissie gaan dit voor jullie organiseren. We zijn een stelletje ongeregeld met een bijzonder gevoel voor humor. Maar zijn wel by far de gezelligste commissie van allemaal. En daarom willen wij ons graag even kort voorstellen: Ik ben Susan en ben 19 jaar. Ik woon in Groningen en heb een hele leuke avond op drie wijntjes. Hallo, ik ben Mette, 25 jaar en kom hier uit Groningen. Ik ben nieuwsgierig ingesteld en vind het leuk om mezelf af en toe uit te dagen. Hoi, ik ben Marijke, 22 jaar en kom van de Veluwe. Ik woon nu 1,5 jaar in het mooie en gezellige Groningen. Voor gezelligheid ben ik altijd te vinden. Goeiedag even, mijn naam is Niek Boekholt, opgegroeid net buiten het Groningse dorpje Oldehove, met beide fikken in de klei. Festivals, reizen en Metal, daar geniet ik van! Dit jaar maak ik deel uit van de Reiscommissie en ik heb er enorm veel zin in. Hallo, ik ben Lars, 20 jaar oud en kom uit Westerbork. Ik woon in de stad en hou van een biertje en een feestje. En kijk er nu al naar uit om met jullie op reis te gaan.

ALMANAK COMMISSIE Hoi lezers! Wij zijn de STUDENT Almanakcommissie. Wij zullen de leden van Maslow van een jaarboek voorzien met de leukste verhaaltjes, quotes, interviews en nog veel meer. De EXECUTIVE REPORT Almanak is een boek die ervoor zorgt dat herinneringen bewaart blijven en vereeuwigd worden. Onze commissie bestaat uit vijf leden. We willen ons graag aan jullie voorstellen! Else is de voorzitter van de commissie. Zij zorgt ervoor dat alles in goede banen zal worden geleid. Daarnaast kun je haar altijd uit bed halen voor een biertje of een Disney sing-a-long avond! Lola schrijft bijna alle verhaaltjes en gebeurtenissen van dit jaar in de almanak zodat we alle herinneringen bij elkaar in één boek hebben. Eén ding wat je van haar moet weten is dat je haar altijd zeer blij maakt met een broodje kroket #justsoyouknow. Vorig jaar heeft Kirsten de Feestcommissie gedaan, dit jaar gaat ze heerlijk een Almanak in elkaar knutselen met vier andere top meiden. Ze zeggen er gaat niks boven Groningen, maar voor Kirsten geldt dat er niks boven kaas & een sunday ijsje karamel gaat :) Lisa gaat er samen met Elise ervoor zorgen dat er hele kekke plaatjes in de almanak komen te staan. Haar grootste talent is dat ze overal kan slapen. Elise vindt foto’s zo leuk dat ze bijna dagelijks in de foto’s op haar mobiel aan het scrollen is. Dit is dan ook de reden dat ze samen met Lisa de foto’s voor de almanak gaat uitzoeken. Daarnaast houdt Elise zo erg van de gezelligheid van kerst dat ze zou willen dat het het hele jaar kerst is!

SYMPOSIUM COMMISSIE Even voorstellen... wij zijn Floor, Els, Joanneke, Hendrieke en Paul en wij zijn van de Op de eerste avond zullen wij door middel van 1 lezing jullie blik verbreden en jullie bewustzijn nog verder ontwikkelen. Bij het symposium zullen jullie nog meer kunnen smullen, want dan zijn er niet 1, niet 2 maar zelfs 3 lezingen die jullie zullen doen wow’en zoals Owen Wilson. Symposiumcommissie. Wij zullen jullie brein dit jaar prikkelen met een informatieve lezing en een prachtig symposium. En naast deze overheerlijke lezingen kunnen jullie ook nog gaan genieten van het eten dat wij voor jullie zullen gaan regelen, oh wat wordt dat smullen!!!!!!!!!!!!!!!! Xoxo gossip girl SYMPOOOSS

Goede voornemens Het nieuwe jaar is net begonnen dus de goede voornemens vliegen ons alweer om de oren. 'meer sporten, gezonder eten, meer met vrienden doen, geld sparen etc.’ New year, new me is weer van start gegaan.Wij hebben jullie gevraagd wat jullie veranderen. Want ‘new year, new me’ geldt dat wel voor iedereen? Turven jullie mee met het klassieke antwoord ‘meer sporten’? Dit klassieke voornemen kwam dit jaar weer als meest genoemde voornemen naar voren bij de studenten en docenten. Hebben jullie meegeteld? Wij niet. Het was te vaak.

BUGET TIPS Sparen voor je vakantie? Of zit je iedere week te krap met geld? Wil je een verre reis maken? Of wil je voor de zekerheid een zakcentje achter de hand hebben? Sparen, wie wil dat nou niet. Om goed te kunnen sparen is het handig om te weten waar je geld naar toe gaat, hoeveel je uitgeeft, hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoe je het beste geld kan sparen. Wij hebben voor jullie de beste tips om op je budget te letten. Maak in je Rabobank app spaarpotjes aan. Zo zie je precies hoeveel je maandelijks moet sparen voor je vakantie, voor de boodschappen, je huur of voor leuke activiteiten. Door de spaarpotjes zie je precies hoeveel je nog te besteden hebt. Doordat je ziet wat je uitgeeft en hoeveel je nog hebt, kom je minder snel in de verleiding om het geld onnodig uit te geven. Haal al je groente en fruit op de markt. Op de markt heb je vaak goede aanbiedingen, vooral als je tegen het einde van de dag naar de markt gaat. Als je wat leuks wil doen, maar geen geld hebt, moet je eens op de gemeentesite kijken. De gemeenten organiseren vaak leuke en gratis activiteiten. Zo kun je toch nog wat leuks doen met je vrienden zonder dat je geld uit moet geven! Je kan zelfs besparen op je vakantie. Meld je aan bij een vrijwilligersorganisatie die met kinderen, ouderen of invaliden mee op vakantie gaan. Kijk in folders of online in welke supermarkt er aanbiedingen zijn. Door de aanbiedingen te vergelijken en te kopen ben je een stuk goedkoper uit op weekbasis. Wil je niet te veel uitgeven als je iets leuks gaat doen? Neem contant geld mee en laat je pinpas thuis, zo ga je nooit over je limiet heen.

GEZOND RECEPT MEXICAANSE HONINGMOSTERD TORTILLA WRAPS MET KIP (254 CALORIEËN) Ben jij er klaar voor om 2020 in te gaan vol met goede voornemens? Dan hebben wij hier alvast een gezond én goedkoop recept voor jullie! De smaken van deze overheerlijke wrap doet je denken aan deMcwrap van de McDonald’s maar dan zonder de 520 kcal die hij met zich mee brengt. Dit gerecht is ontzettend makkelijk te bereiden en binnen 10 minuten heb je een simpel maar smaakvol avondmaal op tafel staan. De hoeveelheden die weergegeven staan bij de ingrediënten zijn goed voor maar liefst drie personen! INGREDIËNTEN Kipfilet (500 gram) Texmex santa maria tortilla with whole meat Ijsbergsla Cherrytomaten Crème fraîche 1 ei Paneermeel Honing-mosterd dressing €3,50 €1,99 €0,89 €0,99 €0,95 €0,43 €1,19

BEREIDINGSWIJZE: de kipfilet in gelijke reepjes. Paneer de kipreepjes olgens door de kip eerst door een bord met een opt ei te halen en rna in paneermeel te rollen. de gepaneerde kipreepjes in een koekenpan met olie tot ze goudbruin zijn. warm ondertussen de wraps in de magnetron urende 1 minuut. de sla en de cherrytomaten (of koop voorgesneden eer de verwarmde wraps in met crème fraîche en ts de gesneden tomaten, sla en kip hierop. finishing touch kun je de honing-mosterd dressing de kip doen voor een echte smaaksensatie.

Cheatmeals NACHOSCHOTEL (525 CALORIEËN) INGREDIËNTEN BEREIDINGSWIJZE Kipfilet (200 gram) 1 Aubergine 1 Paprika 1 Rode ui Calvé BBQ-saus (250 ml) Santa Maria Nacho chips (185 gram) 1 Tomaat 2 Avocado's 1 Limoen Jumbo verse crème fraîche (125 gram) €2,31 €0,79 €0,99 €0,30 €1,58 €0,91 €0,4 €2,79 €0,49 €0,88 Verwarm de oven op 230 graden (met grill als dit mogelijk is). Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilet erin gaar in ca. 15 min. Snij ondertussen de aubergine, paprika, ui in kleine stukjes. Voor de guacamole, snij de tomaat in kleine stukjes (alleen het vruchtvlees). Prak de avocado’s. Voeg na het prakken de tomaat en 5 theelepels crème fraîche toe (na eigen smaak). Voeg hierbij een paar druppels limoensap, peper en zout toe. Haal de kip uit de pan en trek het uit elkaar met twee vorken zodat je pulled chicken hebt. Meng de BBQ-saus door de kip. Pak een ovenschaal en begin met stapelen. Eerst een laag nachochips daarna een laag kip, dan een laag met de groenten en doe hier de cheddar kaas over. Herhaal dit totdat de ovenschaal is gevuld. Als laatste laag zou je er eventueel nog wat geraspte kaas over kunnen doen. Zet de schotel ongeveer 8 á 10 min in de oven (tot de kaas is gesmolten). Gebruik de guacamole als dip en eet smakkelijk!

BROODJE SHOARMA MET KNOFLOOKSAUS (490 KCAL) INGEDRIËNTEN Pita Original voorgebakken pitabrood 2 x 5 stuks Varken shoarma (500 gram) knoflooksaus (150 gram) 2 Rode uien Fijngesneden ijsbergsla (100 gram) €0,84 €3,79 €1,00 €0,59 €0,87 BEREIDINGSWIJZE Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de ui in kleine stukjes. Doe de pitabroodjes circa 8 á 10 min in de oven. Bak in een pan de ui en de shoarma gaar. Haal de broodjes uit de oven en snij ze open. Doe hier een beetje sla en knoflooksaus in. Schep daarop de shoarma en ui en daarover nog knoflooksaus. Bon appetit!

BOKKENPOOTJESTAART (385 KCAL) BEREIDINGSWIJZE Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Mix de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng de kruimels met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de kloppudding, melk en Klop Fix. Snijd de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar. Zet ze vervolgens INGREDIËNTEN 250 gr bastogne (ca 20 koekjes) 75 gr gezouten roomboter 1 Pakje kloppuding vanille (Dr. Oetker) 500 ml slagroom 200 ml melk 3 Zakjes Klop Fix 2 Pakken bokkenpootjes (200 gram) €0,79 €1,95 €0,64 €1,83 €0,61 €0,49 €1,28 tegen de rand van de springvorm. Snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes (bewaar eventueel een hele voor decoratie) en schep ongeveer ⅔ door de slagroom. Schep het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Verdeel de rest van de stukjes bokkenpoot over de bovenkant en garneer met een hele bokkenpoot in het midden. Zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast. Onze favoriete taart, geniet ervan!

DRANKJES TABEL Het meest uitgesproken voornemen voor het nieuwe jaar is afvallen. We willen allemaal gezonder leven, een strakker lichaam en er goed uitzien. Een ander voornemen dat veel voorkomt is dat we meer met onze vrienden willen doen. We willen meer gaan genieten in het leven. Een drankje daar, een feestje hier. Maar gaan deze twee goede voornemens eigenlijk wel samen? Om jullie antwoord te geven op deze vraag, hebben wij een drankjestabel voor jullie gemaakt! Welk drankje is nou het gezondst?

Test: speciaal bier Speciaal bier testen (getest door niet-speciaal bier drinkers) BURNING KISS ME Alcoholpercentage 5,5% ONDERDEEL Uitstraling van het flesje Smaak Geur Kleur Gemiddelde PUNTEN 5,9 van de 10 7,3 van de 10 7,7 van de 10 8,0 van de 10 7,2 van de 10

FLITSPOPPER alcoholpercentage 7,5% ONDERDEEL Uitstraling van het flesje Smaak Geur Kleur Gemiddelde PUNTEN 9,1 van de 10 5,8 van de 10 7,3 van de 10 4,8 van de 10 6,7 van de 10

PEERD IPA alcoholpercentage 5,8% ONDERDEEL Uitstraling van het flesje Smaak Geur Kleur Gemiddelde PUNTEN 7,0 van de 10 5,5 van de 10 6,9 van de 10 7,1 van de 10 6,6 van de 10

WITTE KERST Alcoholpercentage 7,5% ONDERDEEL Uitstraling van het flesje Smaak Geur Kleur Gemiddelde PUNTEN 8,8 van de 10 7,1 van de 10 5,1 van de 10 5,5 van de 10 6,6 van de 10

BAXBIER CINNAMON Alcoholpercentage 7% ONDERDEEL Uitstraling van het flesje Smaak Geur Kleur Gemiddelde PUNTEN 10 van de 10 8,6 van de 10 7,2 van de 10 8,1 van de 10 8,5 van de 10 De winnaar is geworden..... Baxbier Cinnamon! Ook al zijn wij van mening dat je gewoon beter een tapje kan nemen.

Ook in het jaar 2020 heeft Maslow voor jullie veel leuke activiteiten gepland. Om jullie voor te bereiden op wat komen gaat, hebben wij een overzicht voor jullie gemaakt. Hou die dagen dus vrij in je agenda! Want een activiteit van Maslow wil je zeker niet missen. Activiteitenkalender

Foto's van de leukste borrels

WINTERDIP TIPS Je hebt het vast wel gemerkt, het is weer de donkere periode van het jaar! De een die ziet dat als de kans om gezellig de kaarsjes aan te steken, ervoor zorgen dat de houtkachel volop brandt en lekker vroeg je bed in terwijl de ander het ziet als vies weer, snel donker en misschien nog wel het ergst… de winterdip! Hoe zit het nou met een winterdepressie? Meer dan een miljoen mensen kampen met een verminderde stemming tijdens de wintermaanden, best heel wat mensen dus. Iets minder dan de helft heeft echt een winterdepressie. Jaarlijks lijden ongeveer een kleine miljoen mensen aan een ‘normale’ depressie. Als je dat vergelijkt met de kleine halve miljoen die in de wintermaanden een depressie hebben, kun je zeggen dat er een toename is aan psychische klachten in de winter. Hoe kan dit? In de winterperiode verandert ons biologische systeem door de beperkte hoeveelheid (zon)licht. Ons lichaam maakt namelijk het stofje melatonine aan als het donkerder wordt. Bij mensen met een winterdepressie wordt dit stofje overdag al aangemaakt door de donkere dagen. Daarom wordt er vaak lichttherapie gegeven voor depressieve klachten.

TIPS TEGEN EEN WINTERDIP (DOOR STUDENTEN) Even lekker uithuilen Afleiding zoeken bij vrienden Kamer gezellig maken zodat je betere omgeving hebt Zuipen Genoeg rust nemen Rust zoeken in muziek Veel gaan sporten Veel buiten zijn Gezond eten Heel goed slaapritme creëren Vitamine d pillen slikken Even goed volvreten Goede serie beginnen Tot jezelf komen Een wake up light kopen!

TIPS TEGEN EEN WINTERDIP (DOOR DE HUISARTS) Blijf in beweging, vooral in de buiten lucht. Neem eens een lekkere wandeling door een bos of een natuurgebied, ook al is het koud. Hier knap je altijd van op! Eet gezond, en niet te veel alcohol en koffiedrinken (kuch , we zijn wel studenten ofcourse) Richt je op zaken en dingen waar je blij van wordt Zorg voor voldoende ontspanning en check elke dag of er niet te veel stress was die dag Versier je huis gezellig, met bijvoorbeeld lampjes, kaarsjes, knusse kussentjes, en niet te vergeten, de kerstboom! Als je echt last denkt te hebben van een winterdip, kun je vitamine D gaan slikken. Dit is het zonnetje in het potje en deze vitamine kan nooit kwaad. Als je niet van vitaminen slikken houdt, kun je ook extra vis gaan eten. In vis zoals tonijn en zalm zitten veel vitaminen die je nodig hebt in de winter. (wij zijn geen drogist dus altijd advies vragen als je vitaminen koopt) Zoek het licht op. Het helpt als je elke ochtend als je wakker wordt overal lampen aanzet, die boosten het daglicht na wat je in de ochtend mist.

F O T O W E D S T R I J D Het jaar is nog maar net begonnen en toch willen wij alweer terugkijken naar vorig jaar! voor sommige was dit een examenjaar, sommige hebben hun propedeuse gehaald en anderen hebben een lekker tussenjaartje gehad. Het was een jaar waarin we hebben gelachen, gehuild en alles wat er buiten valt! De een kijkt terug op een heel mooi jaar, de ander is blij dat we naar de volgende kunnen. Het maakt niet uit wat we denken over 2019, we hebben het toch maar mooi overleefd met elkaar! Maar hoe? Dat is voor iedereen anders, en juist daar zijn wij zo benieuwd naar. De grote vraag van deze fotowedstrijd is dan ook: Hoe heb jij 2019 overleefd? Stuur een foto in die precies laat zien hoe jij het jaar doorgekomen bent en stuur het naar: pr@maslowvs.nl En maak kans op een super leuke Maslow goodiebag!

GAME: HOORCOLLEGE BINGO Krijg jij als eerste bingo? Speel met je studiegenoten en maak een hoorcollege leuker!

Horoscoop RAM 21 maart t/m 20 april Ome DUO zal het dit jaar ook weer erg druk krijgen met jou. De ram is avontuurlijk, impulsief en barst van de energie. Geen enkel feest zal daarom ook voorbijgaan zonder jouw aanwezigheid. Maar al die goudgele rakkers zijn natuurlijk niet gratis! Jouw bankrekening staat daarom ook dit naar net zo rood als de cijfers voor de tentamens. Het kan daarom ook nooit snel genoeg het einde van de maand zijn voor de ram, want dan komt gulle ome DUO weer langs. De ram wordt gezien als een echte leider, dit zou ook daadwerkelijk zo kunnen zijn als ze niet altijd zo dronken zouden zijn. Misschien wordt er dan ook nog eens een keer een tentamen gehaald… STIER 21 april t/m 20 mei De uitdaging voor deze maand is een goede balans vinden tussen school en privé. Iets wat jij soms nog wel eens lastig vindt. Dronken in de collegebanken zitten is voor jou meer een regel dan een uitzondering. Jij hebt soms het idee dat je de heel wereld aankunt, omdat het ook vaak goed gaat. Maar dit keer niet, pas op en hou je in. Geniet maar drink met mate zullen we maar zeggen. Er zal vast ook wel iets positiefs gebeuren deze maand, alleen weet deze helderziende niet zo goed wat. Je zult er vanzelf achter komen. TWEELING 21 mei t/m 21 juni Lieve tweeling, Jij staat bekend als een nieuwsgierig persoon! Jij wilt alles weten, je weet altijd alle roddels en je bent er niet vies van om ervoor te zorgen dat iedereen de roddels weet! Je bent bij elk drama aanwezig en als je er niet bij bent zorg je wel dat je het als eerste weet. 2020 wordt een jaar waarin je jezelf kunt verbeteren, tweeling. Zorg ervoor dat je eens wat lieve dingen over mensen verteld, dat je in plaats van roddels lekkere recepten deelt en dat je echt eens aardig bent tegen mensen en niet alleen voor de roddels. Kortom: blijf eens met je neus uit andermans zaken.

KREEFT LEEUW 22 juni t/m 22 juli Januari is voor de kreeft de maand om meer betrokken te zijn met je familie. Maar, daar heb je toch helemaal geen zin in? Dus blijf lekker in je kamertje, gebruik de smoes dat je moet leren en je hoeft geen gezeur aan te horen. Hiermee help je jezelf want jij kan je misschien daadwerkelijk gaan focussen op je schoolopdrachten. Op school loopt het op dit moment allemaal stroef en je vindt het vervelend dat je niet weet waardoor. Tenminste, dat denk je. Maar als je iets minder gaat feesten en drinken dan blijven er hersencellen over om met school bezig te zijn. Probeer dry-january en je merkt van zelf dat het werkt, of niet. 23 juli t/m 23 augustus Lieve leeuw, 2020 wordt helemaal jouw jaar! al zeg je dat ook over de afgelopen 5 jaar.Nee 2020 is nu echt je jaar, er zijn genoeg feestjes, genoeg borrels en genoeg andere plekken waar jij ongegeneerd, dronken of niet, volledig in de spotlights kan staan!Jij bent echt een mensenmagneet, jij gaat echt heerlijk op aandacht en complimentjes hark jij binnen, ook al moet je het uit mensen trekken. Geef zelf ook eens wat complimentjes weggeven, laat andere een keer de shine pakken en doe eens een keertje rustig op een feestje in plaats van veelste vrolijk op de bar staan te twerken. MAAGD 24 augustus t/m 22 september Volgens onze sterren zijn maagden georganiseerd en haten rommel. Dus, ben je de kerstdagen goed doorgekomen? Waarschijnlijk niet maar dat maakt niet uit, je vind de rust wel weer. Ooit. Ondanks alle chaos van de feestdagen ben je blij dat je weer even met je familie was. Het is altijd gezellig als je weer bij je familie bent. Zolang ze hun mond houden over school. De maand januari kan voor je eerst wat onrustig aanvoelen omdat het ineens zo'n saaie maand is. Maar wees niet getreurd, de tentamen periode komt er weer aan. Dan kan je innerlijke perfectionistische jij weer tevoorschijn komen om weer te gaan huilen. Have fun!

WEEGSCHAAL 23 september t/m 23 oktober SCHORPIOEN 24 oktober t/m 22 november Het jaar begint een beetje vermoeiend en de start van het nieuwe jaar is daardoor misschien niet direct wat je ervan verwacht had. Je bent in een sleur terecht gekomen en de winterdip is in aantocht. Je bent snel geïrriteerd, maar dat is voor jou niet anders dan normaal. Het loopt allemaal net even anders dan je zou willen. Wees niet getreurd, dat kun je wel aan. Wees lief voor anderen en dan zullen anderen ook lief zijn voor jou. Een andere volgorde is er in deze niet. Het positieve is dat je het zelf in de hand hebt. Dat is ook een prettige gedachte. Prikkelbare schorpioen. Wat een opvliegerig jaar heb jij achter de rug. Dit jaar zal jouw giftige karakter wat getemd worden omdat jij jouw leeuw ontmoet. We raden je wel een flirt cursus aan, want je komt nogal geprikt uit de hoek als je probeert te flirten. Ondanks je giftige karakter probeer je wel veel vrienden te maken, maar door jouw scherpe mening en directheid knapt bijna iedereen op je af. Doorzettingsvermogen heb je wel. Zodra jij jouw leeuw verlamd hebt, heb je hem zo onder je schaar. Je krijgt alles voor elkaar en geniet met volle teugen van het liefdesleven. BOOGSCHUTTER 23 november t/m 21 december Dit is de maand voor jou om je optimisme weer op te pakken! Tijd om bovenop die rotdagen in januari te komen. Je bent positief het nieuwe jaar in gegaan en dit wil je graag vasthouden. Well, you can start crying now. Want de tentamens komen eraan! Iedereen weet dat tijdens de tentamens alle positiviteit in één keer weg is. Maar treur niet. Boogschutters zijn namelijk niet bang om een gokje te nemen. Dus focus je goed op één toets en ga bij die andere gokken! Wie weet helpt het. probeer naast al het studeren ook plezier te hebben. Ga lekker op stap met je vrienden, want boogschutters zijn nou eenmaal de leukste mensen om mee om te gaan.

STEENBOK 22 december t/m 20 januari De hoop was voor jou, net als elk ander jaar, om fris en fruitig het nieuwe jaar in te gaan. Helaas blijft dit ook weer een droom voor volgend jaar. Spijtig om hierbij te vermelden is dat 1 januari nog niet eens de zwaarste dag zal zijn voor jou dit jaar… Met alle feesten van Maslow die nog op de agenda staan zullen jouw lever, longen en nieren het nog zwaar te verduren krijgen. Het positieve in al deze ellende is dat er genoeg mogelijkheden zijn voor een verandering in jouw liefdesleven. Dit jaar is hét moment om in actie te komen! Dus trek je stoute schoenen (en outfit) aan, en kus voor een keer iets anders dan de grond tijdens een feestje. WATERMAN 21 januari t/m 19 februari IJdele waterman, Gekeken door de jaren heen weten wij dat je erg ijdel bent, je gaat meestal lekkerder op jezelf dan op je vriend of vriendin. Ook dit jaar kunnen wij je vertellen dat je jezelf nog aantrekkelijker gaat vinden, ook al vinden anderen dat niet. Je kapsones zorgen er soms voor dat je jezelf dunner ziet dan dat je bent. Één voordeel, je hebt voor elke maat wel iets in je kast hangen. Zonder gekheid, er zijn natuurlijk ook positieve punten over de waterman te schrijven. Naja punten, laten we maar positief punt zeggen. Onder al je kapsones zit toch een klein hartje verborgen, je staat altijd klaar voor al je vrienden en familie. Zelfs als ze dronken zijn en je zelf ook in de greppel ligt. .Je gaat dit jaar een vriend voor het leven ontmoeten, vooral het sterrenbeeld vissen is voor de waterman een aanrader. En zeg nou zelf, genoeg visjes in de zee toch? VISSEN 20 februari t/m 20 maart In de liefde wil het allemaal niet zo goed lukken bij jou. Een blauwtje lopen is daarom tegenwoordig ook niet zo verassend meer voor jou. Gelukkig is een van je sterke punten “het kunnen lachen om jezelf”, en ga je de volgende keer gewoon weer vol goede moed aan de slag als de beste fixer van de studievereniging. Volgens de astrologische compatibiliteit zal jij een perfecte liefdespartner vinden in de Maagd. Dit is natuurlijk niet erg verassend aangezien we vaak eindigen met mensen die erg op onszelf lijken. Als we kijken naar al die mislukte fix-moves van jou, had jouw horoscoop net zo goed Maagd kunnen zijn. Dit was waarschijnlijk meer van toepassing geweest.

Wat betekent vrijheid voor jou? Di t j a a r vi e r t N ed e r l a n d 75 j a a r bevr i j d i n g ; 75 j a a r n a h e t e i n d e va n d e Tweed e We re l d oo r l og . Va n ma a n d a g 2 ma a r t to t en me t d on d e rd a g 5 ma a r t 2 02 0 s ta a n on ze j a a r l i j kse Gu es t Lec tu res d a a rom i n h e t teken va n ‘Freed om a n d Soc i a l Wo rk’ . E en moo i e ka n s om te h o ren en te e rva ren h oe e r we re l dwi j d me t d i t th ema omg eg a a n wo rd t ! G U E S T L E C T U R E U I TG E L I C H T ! De va d e r va n Dr . Te r ry Mu rph y voch t i n h e t voo r j a a r va n 1 945 a a n d e zi j d e va n h e t Br i t se l eg e r voo r d e bevr i j d i n g va n N ed e r l a n d . Te r ry koos i n zi j n j on g e j a ren voo r een s tu d i e Soc i a a l We rk. N a a r e i g en zeg g en g e ïn sp i ree rd d oo r d e 'wa r s to r i es ' va n zi j n va d e r en h e t g ro te be l a n g va n vr i j h e i d d a t d a a r i n d oo rkl on k. Al s Soc i a a l We rke r wa s Te r ry n a zi j n op l e i d i n g a c t i e f i n oo r l og sg eb i ed en en teg enwoo rd i g i s h i j p ro fesso r a a n d e Teess i d e Un i ve rs i ty i n Mi d d l esb rou g h ( UK) . Op 5 ma a r t 2 02 0 d ee l t Te r ry zi j n e rva r i n g en a l s p ro fess i on a l en a l s men s me t wa t h i j n oemt d e ' kwe t sba a rh e i d va n vr i j h e i d ' . H i j g a a t h i e rb i j on d e r mee r i n op d e g evo l g en va n oo r l og voo r on sch u l d i g e bu rg e rs en mi l i ta i ren en l eg t een l i n k me t d e vl u ch te l i n g en s t romen d i e we re l dwi j d a a n d e o rd e zi j n . Ook besp reekt h i j d e ro l d i e p ro fess i on a l s ku n n en en mi ssch i en ook wa t mee r zou d en moe ten spe l en . Voor wi e: Da tum: Ti j d : Loca t i e: Aanmel den : Al l e s tu d en ten 5 ma a r t 2 02 0 1 1 : 30 - 1 2 : 30 u u r Loka a l C0 . 03, Ma r i e Kamph u i sbo rg , Ze rn i kep l e i n 2 3 Gron i n g en J e ku n t j e a a nme l d en vi a d eze l i n k: h t tps : //fd 7 . fo rmd esk. com/h a n zeh og esch oo l g ron i n g en /kop i e_va n_s ta n d a a rd _n aw1 67

Overzicht van alle Guest Lectures Ben je tweedejaarsstudent Social Work? Dan staan alle onderstaande lectures al voor je ingeroosterd. Voor de Guest Lecture van Dr. Terry Murphy moet je je wel aanmelden, zie hierboven.

Nawoord Dit was het dan. Het allereerste ‘Hoe overleef ik’ Maslofje van het schooljaar 2019/2020. Wij willen jullie bedanken voor het lezen van het Maslofje en we hopen dat jullie het leuk vonden. Ook willen we de Promotiecommissie bedanken voor het maken van deze geweldige editie van het Maslofje en we kijken uit naar de volgende editie. We hopen jullie ook! Heel veel succes in deze donkere wintermaanden! Groetjes!

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
Home


You need flash player to view this online publication