0

COLOMAplus Infobrochure Huis van Gastronomie & Gastvrijheid Huis van gastronomie Brood- en banketbakkerij Restaurant en keuken Hotel Grootkeuken Wereldgastronomie Huis van gastvrijheid Toerisme Communicatie en media Onthaal en recreatie Gespecialiseerd recreatiemedewerker

Huis van Gastronomie TSO Hotel BSO Brood- en banketbakkerij Restaurant en keuken TSO Hotel BSO Brood- en banketbakkerij en confiserie Grootkeuken Restaurant en keuken TSO Banketbakkerij en chocoladebewerking Gemeenschapsrestauratie Wereldgastronomie TSO Gespecialiseerd recreatiemedewerker TSO Communicatie en media Toerisme BSO Onthaal en recreatie Gastvrijheid TSO Toerisme

Welkom in COLOMAplus Waar ben je goed in? Wat doe je graag? Jij hebt talent! Daar zijn we zeker van. We ontdekken samen waar je goed in bent en dat doen we stap voor stap. In de eerste graad kan je proeven van verschillende opties. Zo kan je ervaren in welke studierichting je je helemaal thuis voelt. Handig toch, want zo hou je alle wegen nog open. Start je in de tweede of derde graad in onze school dan ben je ook van harte welkom! Samen bekijken we hoe jij je toekomstdromen kan waarmaken en je talenten ten volle kan ontwikkelen. We zorgen ervoor dat jij je snel thuisvoelt op onze school. Sterren in huis – 1

Visie We doorbreken al tien jaar de klassieke onderwijsvormen (ASO/BSO/KSO/TSO) door onze studierichtingen te bundelen in vijf studiedomeinen: de huizen (zie p. 13–15). In elk huis bieden we een evenwaardige keuze aan tussen meer theoretische of eerder praktische richtingen. We maken deze uitdagende visie waar door je een erg brede studiewaaier aan te bieden. 2 – Sterren in huis

Je talenten bepalen in de eerste plaats waar je optimaal kan functioneren. Daarom is het belangrijk om in de eerste graad te ervaren waar je talenten en je ‘goesting’ liggen. Als je de juiste studierichting kan vinden, wordt leren zoveel leuker en stijgen je kansen op succes.

Ruime keuze Het moet al vreemd lopen om in COLOMAplus geen studierichting te vinden die aansluit bij je talenten. In de derde graad heb je bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst 25 studierichtingen. Daarvan zijn er heel wat uniek in de ruime regio.

Leerlingenbegeleiding We hebben op school veel aandacht voor je persoonlijk welzijn. Je goed voelen is immers belangrijk. Je leraren, je klastitularis en een team van vijf leerlingencoaches staan voor je klaar als je vragen hebt of een persoonlijk gesprek wil. Het team van leerlingencoaches werkt vlot samen met het CLB. Zij kunnen je ook helpen bij het leren kiezen, het leren leren en socio-emotionele problemen. Daarnaast werken we intens samen met stagiairs van de lerarenopleiding en studenten van Thomas More Hogeschool. Op woensdagnamiddag organiseren we met hun hulp bijwerksessies voor de vakken waar je op eigen kracht niet helemaal bijgebeend raakt. Sterren in huis – 5

Extra (muros) COLOMAplus bruist van de activiteiten en die organiseren we regelmatig buitenshuis. Je mag dus rekenen op culturele uitstappen, bedrijfsbezoeken, werkplekleren ... Altijd boeiend om de theorie uit het klaslokaal ook eens te toetsen aan de praktijk in de ‘echte’ wereld rondom ons. De ligging van de school biedt trouwens een uitstekende uitvalbasis om actief op verkenning te gaan. Onze school ligt vlakbij het station en het stadscentrum. Een bedrijvenpark met veel interessante bedrijven vind je op wandelafstand.

Sterren in huis – 7

Smartschool is al jaren ons digitaal leer- en communicatieplatform. We gebruiken alle modules zodat we iedereen snel en efficiënt op de hoogte kunnen houden. Enkele voorbeelden van gegevens die te raadplegen zijn via smartphone, tablet of pc: resultaten op toetsen en taken; rapporten; afwezigheden (melden en bekijken); schoolagenda; lessenrooster; brieven over uitstappen of andere activiteiten; school- of klasnieuws. Daarnaast kan je via Smartschool eenvoudig berichten sturen en ontvangen. Die vlotte en directe communicatie vinden we erg belangrijk.

Domein Ons schooldomein is groot en groen. Geen stenen woestijn dus, maar veel bomen en gras om tijdens de pauzes even te ontspannen in de buitenlucht. Het huis van de eerste graad heeft een eigen speelplaats, zodat de overgang van de basisschool heel vlotjes en vertrouwd kan verlopen onder leeftijdsgenoten. En de gebouwen en klaslokalen? Er werd de voorbije jaren stevig gebouwd. Daardoor krijg je meestal les in bijzonder ruime en moderne lokalen die uitgerust zijn met de technologie van vandaag (digitale borden, meer dan 500 pc’s en mac’s ...).

Recent namen we een splinternieuwe sportzaal in gebruik, net zoals prachtige ruime lokalen voor het huis van Esthetische verzorging. Andere plannen voor uitbreiding liggen al klaar. Sterren in huis – 11

Studiewaaier

COLOMAplus organiseert onderwijs in vijf huizen waar studierichtingen gegroepeerd worden die inhoudelijk bij elkaar horen. Dat vinden we duidelijker en daarmee lopen we vooruit op de onderwijshervorming die de Vlaamse Regering onlangs heeft goedgekeurd. Je talenten staan daarbij centraal. In COLOMAplus zijn al die talenten tegelijkertijd uniek en gelijkwaardig. Geen succesvol restaurant zonder stijlvol onthaal, een bekwame souschef, een ervaren boekhouder, een creatieve communicatiedeskundige ... Het hele team doet, samen met jou, de zaak draaien. Huis van de eerste graad 1ste leerjaar A Handel Hotel – voeding Kunst Moderne wetenschappen Sociale en technische vorming 1ste leerjaar B 2de leerjaar Artistieke vorming Handel Hotel – voeding Moderne wetenschappen Sociale en technische vorming Beroepsvoorbereidend leerjaar Decoratie – Kantoor en verkoop Haarzorg – Verzorging – voeding Hotel – Bakkerij – Slagerij Kantoor en verkoop – Verzorging – voeding Toekomst in huis Sterren in huis – 13

Gastronomie Huis van & gastvrijheid Huis van Creativiteit Tweede graad TSO TSO Hotel Toerisme BSO Brood- en banketbakkerij Restaurant en keuken KSO Beeldende en architecturale kunsten TSO Fotografie BSO Publiciteit en etalage TSO TSO Hotel Communicatie en media Toerisme BSO Brood- en banketbakkerij en confiserie Grootkeuken Restaurant en keuken TSO TSO Gespecialiseerd recreatiemedewerker Banketbakkerij en chocoladebewerking Gemeenschapsrestauratie Wereldgastronomie Sterren in huis 14 – Sterren in huis Creativiteit in huis Zevende jaar BSO Publiciteit en illustratie BSO Onthaal en recreatie Derde graad KSO Architecturale en binnenhuiskunst TSO Fotografie BSO Publiciteitsgrafiek

Huis van Huis van Handel & informatica Tweede graad TSO Business Economics Business Economics & communication BSO Office & retail TSO Business Economics Network & IT Office assistance BSO Office Retail Derde graad TSO Schoonheidsverzorging BSO Haarzorg TSO Bio-esthetiek BSO Haarzorg Esthetische verzorging BSO Zevende jaar BSO Business support Sales Haarstilist Ondernemers in huis Stijl in huis Meer info over deze huizen op www.colomaplus.be Sterren in huis – 15

Welkom in het huis van gastronomie en gastvrijheid

Hotel Tweede graad TSO Je toekomst Je talenten Je hebt passie voor de horeca. Je bent energiek en contactvaardig. Je werkt graag in een team. De meest logische stap is dat je binnen het ‘huis van gastronomie en gastvrijheid’ doorstroomt naar de derde graad Hotel. Maar ook andere studierichtingen blijven mogelijk. Je uitdagingen in de richtingsvakken Je leert veilig en hygiënisch werken. Je onthaalt de klanten gastvrij en je oefent serveer- en bereidingstechnieken. Je kookt lekker, gezond en milieubewust. Je leert gericht communiceren in het Nederlands, het Frans en het Engels. 18 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 3de jaar Aardrijkskunde Engels Frans Geschiedenis Godsdienst Lichamelijke opvoeding Nederlands Natuurwetenschappen Wiskunde Hygiëne en veiligheid Keuken-, restaurant- en hoteltechnologie Praktijk keuken Praktijk restaurant Totaal 1 2 3 1 2 2 4 2 3 1 3 4 4 32 4de jaar 1 2 3 1 2 2 4 2 3 1 3 4 4 32 TSO Tweede graad Lessentabel – Sterren in huis – 19

Tweede graad BSO Restaurant en keuken Je toekomst Je talenten Je hebt interesse voor horeca. Je bent hulpvaardig, werklustig en je kan vlot samenwerken. Je bent flexibel en stressbestendig. De meest logische stap is dat je binnen het ‘huis van gastronomie en gastvrijheid’ doorstroomt naar de derde graad Restaurant en keuken of Grootkeuken. Maar ook andere studierichtingen blijven mogelijk. Je uitdagingen in de richtingsvakken Je maakt kennis met verschillende aspecten van de boeiende horecawereld. Je doet realistische praktijkervaring op in onze bistro, grootkeuken en het gastronomisch restaurant. Je leert klanten gastvrij onthalen. Je werkt hygiënisch en veilig. Je past de etiquetteregels correct toe. 20 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 3de jaar Frans Godsdienst Informatica Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Restaurant en keuken Totaal 2 2 1 2 6 19 32 4de jaar 2 2 1 2 6 19 32 BSO Tweede graad Lessentabel – Sterren in huis – 21

Tweede graad BSO Brood- en banketbakkerij Je toekomst Je talenten Je hebt interesse in de bereiding van brood en patisserie. Je bent creatief en kan vlot samenwerken. De meest logische stap is dat je binnen het ‘huis van gastronomie en gastvrijheid’ doorstroomt naar de derde graad Brood- en banketbakkerij en confiserie. Maar ook andere studierichtingen blijven mogelijk. Je uitdagingen in de richtingsvakken Je leert de basistechnieken brood- en banketbakkerij. Je kan met basisgrondstoffen op een creatieve wijze lekkere producten maken. Je verwerkt chocolade en marsepein tot een mooi eindresultaat. Je werkt punctueel, veilig en hygiënisch. 22 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 3de jaar Godsdienst Informatica Lichamelijke opvoeding Plastische opvoeding Project algemene vakken (incl. Frans) Brood- en banketbakkerij Totaal 2 1 2 1 6 20 32 4de jaar 2 1 2 1 6 20 32 BSO Tweede graad Lessentabel – Sterren in huis – 23

Derde graad TSO Hotel Je toekomst Je talenten Je wil je bekwamen als kok of kelner in een klasserestaurant. Je hebt interesse voor de verschillende aspecten van de hotelsector. Je kan starten in een job in de horeca. Je kan verder studeren in richtingen van het hoger onderwijs zoals Hotelmanagement of Voedings- en dieetkunde. Je uitdagingen Je wordt verder opgeleid tot kok in de klassieke en actuele keuken en tot volwaardig zaalbediende. Je geeft een bijzondere invulling aan recepturen voor trendy gerechten in restaurants en hotels. Je verwerft inzicht in de organisatie en het beheer van verschillende vormen van verblijfsaccommodatie. Je leert verantwoordelijkheid nemen en leiding geven aan een team. 24 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Aardrijkskunde Engels Frans Geschiedenis Godsdienst Lichamelijke opvoeding Natuurwetenschappen Nederlands Wiskunde Seminarie/bedrijfsbeheer* Hoteltechnologie, organisatie en communicatie Keukentechnologie Restauranttechnologie Praktijk keuken en restaurant Blokstage 3 weken in 5de jaar** 4 weken in 6de jaar** Totaal 1 3 3 1 2 2 1 3 2 2 2 2 1 8 2 35 6de jaar 1 3 3 1 2 2 – 3 2 3 2 1 2 8 2 35 * De leerlingen zijn gestart met het attest Bedrijfsbeheer en werken dit af in het 6de jaar. ** Er worden inhaaluren voorzien. TSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 25

Derde graad BSO Restaurant en keuken Je talenten In de tweede graad leerde je de basistechnieken om gerechten te bereiden en klanten te bedienen. Je hebt aandacht voor het hygiënisch werken met voeding. Je toekomst Je kan aan het werk als kok of kelner in een restaurant. Je kan een verdere specialisatie volgen in een 7de jaar (bijvoorbeeld Wereldgastronomie) en zo het diploma secundair onderwijs behalen. Je uitdagingen Onder supervisie kan je complexe taken uitvoeren in de voorbereiding, bereiding en bediening van gerechten en dranken. Je leert professioneel en stijlvol omgaan met klanten. In de keuken gaat de aandacht naar verfijnde gastronomie. In de bediening staat gastvrij onthaal in de focus, ook in twee vreemde talen. 26 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Engels Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Seminarie/bedrijfsbeheer* Restaurant en keuken Blokstage 5de jaar 3 weken** 6de jaar 5 weken** Totaal 2 2 2 2 4 2 17 3 34 6de jaar 2 2 2 2 4 3 17 3 35 * De leerlingen zijn gestart met het attest Bedrijfsbeheer en werken dit af in het 6de jaar. ** Er worden inhaaluren voorzien. BSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 27

Derde graad BSO Brood- en banketbakkerij en confiserie Je talenten Je hebt interesse in de bereiding van brood en verfijnde patisserie. Je hebt interesse in het werken met chocolade, marsepein en suikergoed. Je bent creatief en hebt organisatietalent. Je toekomst Je kan aan het werk als brood- of banketbakker bij een ambachtelijke brood- en banketbakker of in een industriële bakkerij. Je kan als medewerker chocolade bewerken en ijs bereiden. Je kan een verdere specialisatie volgen in een 7de jaar Banketbakkerij-chocoladebewerking of Dieetbakkerij. Je uitdagingen Je kan zelfstandig taken uitvoeren in een ambachtelijke en industriële brooden banketbakkerij. Je maakt creatieve producten en werkt commercieel en milieubewust. Je past de regels van de (voedsel-) veiligheid en hygiëne toe. 28 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Creatieve technieken Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Toegepaste economie Project algemene vakken Bakkerij Stage Blokstage 5de jaar (1 week) Alternerende stage en blokstage 6de jaar (2 weken) Totaal 32 33 1 6 2 1 2 2 – 4 20 6de jaar 2 1 2 2 2 4 14 BSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 29

Grootkeuken Derde graad BSO Je talenten Je hebt aandacht voor het hygiënisch werken met voedsel. Je hebt interesse om later te werken in de keuken van scholen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zelfbedieningsrestaurants, … Je kan vlot samenwerken met anderen. Je toekomst Je kan starten in een job in de horeca of een verdere specialisatie volgen in het 7de jaar zoals Gemeenschaps restauratie. Je uitdagingen Je leert zelfstandig maaltijden voorbereiden, klaarmaken en verdelen voor een grote groep personen. Je houdt rekening met de bijzondere kenmerken van de doelgroep. Je hebt aandacht voor voedselveiligheid en de bijhorende administratie en registratie. Je leert prijsbewust handelen, binnen de context van een grootkeuken. 30 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Seminarie: ondernemend project Grootkeuken Blokstage* 5de jaar 3 weken 6de jaar 4 weken Totaal * Er worden inhaaluren voorzien. 1 2 2 4 – 21 2 32 6de jaar 1 2 2 4 2 20 2 33 BSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 31

Zevende jaar BSO Gemeenschapsrestauratie Je toekomst Je talenten Je volgde reeds een basisopleiding keuken in de derde graad. Je kan starten in een job in de horeca. Je diploma secundair onderwijs geeft toegang tot het hoger onderwijs. Je uitdagingen Als leidinggevende kok heb je inzicht in het beheer en de organisatie van de grootkeuken. Je bepaalt de bereidingsprocessen voor de diverse gerechten. Je neemt initiatief om variatie in de menuschema’s te realiseren. 32 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 7de jaar Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Gemeenschapsrestauratie 2 weken blokstage + 6 u. stage per week Totaal 2 2 2 6 14 6 32 BSO Zevende jaar Lessentabel – Sterren in huis – 33

Zevende jaar BSO Wereldgastronomie Je toekomst Je talenten Dit specialisatiejaar bouwt verder op de basiskennis en -vaardigheden van de studierichtingen ‘Restaurant en keuken’ of ‘Hotel TSO’. Je kan starten in een uitdagende job in de horeca. Dankzij je diploma secundair onderwijs kan je verder studeren in het hoger onderwijs. Je uitdagingen Je leert producten van eigen bodem een internationale toets te geven. Je werkt met de nieuwste kooktechnieken om een bijzondere invulling te geven aan trendy recepturen. 34 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 7de jaar Engels Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Drankenleer Praktijk Technologie 5 weken blokstage Totaal 2 2 2 2 4 1 15 3 1 32 BSO Zevende jaar Lessentabel – Sterren in huis – 35

Zevende jaar BSO Banketbakkerij en chocoladebewerking Je talenten Je bezit het getuigschrift ‘Brooden banketbakkerij en confiserie’ of ‘Restaurant en keuken’ of het diploma Hotel TSO. Je bent creatief en hebt organisatietalent. Je toekomst Je kan aan het werk als banketbakker-chocoladebewerker. Je diploma secundair onderwijs geeft je toegang tot het hoger onderwijs. Je uitdagingen Als banketbakker-chocoladebewerker ben je werkzaam in een ambachtelijke banketbakkerij en/of bij een chocolatier. Je hebt de supervisie bij het opstarten en afwerken van de productie. Je zorgt ervoor dat de juiste grondstoffen tijdig worden ingekocht. Je maakt de werkroosters en je stuurt het productieproces en de medewerkers aan. Als eindverantwoordelijke controleer je de kwaliteit van de producten. 36 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 7de jaar Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Project algemene vakken Creatieve technieken Toegepaste economie Bakkerij Alternerende stage (blokstage 2 x 1 week) Totaal 2 2 2 4 1 2 14 6 33 BSO Zevende jaar Lessentabel – Sterren in huis – 37

Welkom in het huis van gastronomie en gastvrijheid

Toerisme Tweede graad TSO Je toekomst Je talenten Je hebt interesse voor talen, aardrijkskunde, kunst en cultuur. Je kan samenwerken en organiseren. De meest logische stap is dat je binnen het ‘huis van gastronomie en gastvrijheid’ doorstroomt naar de derde graad Toerisme of Office assistance of Communicatie & media. Maar ook andere studierichtingen blijven mogelijk. Je uitdagingen in de richtingsvakken Je verwerkt vlot theoretische leerinhouden. Je verdiept je in de sector vanuit het standpunt van de toerist. Je leert gericht communiceren in het Nederlands, het Frans en het Engels. 40 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 3de jaar Aardrijkskunde Engels Frans Geschiedenis Godsdienst Informatica Lichamelijke opvoeding Nederlands Natuurwetenschappen Wiskunde Communicatietechnieken Kunst en cultuur Milieuleer Toerisme Praktijk toerisme Toegepaste economie Totaal 1 3 3 1 2 2 2 4 1 3 1 1 1 4 2 1 32 4de jaar 1 3 3 1 2 2 2 4 1 3 1 1 1 4 2 1 32 TSO Tweede graad Lessentabel – Sterren in huis – 41

Toerisme Derde graad TSO Je talenten Je hebt interesse voor het praktisch gebruik van vreemde talen. Kunst, cultuur en economische aspecten van het toerisme boeien je. Je kan theoretische gehelen verwerken. Je toekomst Je kan verder studeren in richtingen van het hoger onderwijs zoals Toerisme en Recreatiemanagement. Je uitdagingen Je kan reizen samenstellen en die aan de behoeften/wensen van de klant aanpassen. Je leert onthaal- en verkoopgesprekken voeren aan de balie, aan de telefoon en via de computer. Je kan een klant toeristisch-technische en relevante informatie geven. Je boekt reservaties en je behandelt klachten. 42 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Aardrijkskunde Duits Engels Frans Geschiedenis Godsdienst Lichamelijke opvoeding Natuurwetenschappen Nederlands Wiskunde Integrale opdrachten Kunst en cultuur Toeristische bestemmingen Toegepaste economie Toeristische organisatie Blokstage 3 weken* Totaal * Er worden inhaaluren voorzien. 34 3 2 3 3 1 2 2 1 3 2 4 2 2 2 2 6de jaar 3 2 3 3 1 2 2 – 3 2 3 2 2 2 2 2 34 TSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 43

Derde graad TSO Communicatie en media Je talenten Je hebt interesse voor het prak - tisch gebruik van het Nederlands, Frans, Engels en Duits. De brede wereld van communicatie boeit je. Je hebt een ruime belangstelling voor maatschappij en actualiteit. Je toekomst Je kan verder studeren in richtingen van het hoger onderwijs zoals Communicatiemanagement, Eventorganisatie, Journalistiek en Officemanagement. Je uitdagingen Je krijgt een breed inzicht in de werking van communicatie en media in zowel de profit- als de non-profitsector. Je leert vlot werken met ICT en moderne communicatiemiddelen. Je verwerft een stevige basiskennis over allerlei economische en juridische aspecten. 44 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Aardrijkskunde Duits Engels Frans Geschiedenis Godsdienst Lichamelijke opvoeding Natuurwetenschappen Nederlands Wiskunde Communicatie & media Toegepaste economie Blokstage 3 weken* Totaal * Er worden inhaaluren voorzien. 1 2 3 4 1 2 2 1 3 2 11 2 – 34 6de jaar 1 2 3 4 1 2 2 – 3 2 10 2 2 34 TSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 45

Derde graad BSO Onthaal en recreatie Je talenten Je gaat graag om met mensen uit verschillende leeftijdscategorieën en met diverse sociale en culturele achtergrond. Je hebt interesse voor recreatie en toerisme. Je bent sociaal, communicatief en sportief. Je toekomst Je kan aan het werk in de talrijke recreatiedomeinen, attractieparken, vakantiedorpen, outdoorbedrijven en campings, kinderspeeldorpen en -tuinen, jeugdverblijfcentra, … Je studeert verder in het 7de jaar Gespecialiseerd recreatiemedewerker. Je uitdagingen Je leert vlot communiceren met recreanten en collega’s. Je verzorgt het onthaal en helpt de gasten tijdens het verblijf volgens vastgelegde procedures. Je werkt mee aan het activiteitenprogramma van de organisatie, als lid van een team en onder leiding van een verantwoordelijke. 46 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 5de jaar Communicatieve vaardigheden Duits Engels Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Seminarie: ondernemend project Onthaal Project algemene vakken Recreatie Blokstage 6 weken* Totaal * Er worden inhaaluren voorzien. 34 2 – 3 3 2 2 – 9 4 9 6de jaar 1 1 3 3 2 2 1 7 4 7 3 34 BSO Derde graad Lessentabel – Sterren in huis – 47

Zevende jaar BSO Gespecialiseerd recreatiemedewerker Je talenten Je behaalde het getuigschrift Onthaal en recreatie. Je bent sociaal, communicatief en sportief. Je toekomst Je kan aan het werk als allround recreatie- of campingmedewerker en internationaal medewerker animatie, begeleiding en onthaal. Je diploma secundair onderwijs geeft toegang tot het hoger onderwijs. Je uitdagingen Je leert dienstverlening verzorgen aan toeristen en recreanten in een internationale context. Je begeleidt toeristen bij diverse activiteiten binnen en buiten hun vakantieverblijf. 48 – Lessentabel – Sterren in huis

Vakken 7de jaar Duits Engels Frans Godsdienst Lichamelijke opvoeding Seminarie: ondernemend project Project algemene vakken Recreatie Blokstage 8 weken Totaal 1 3 3 2 2 1 4 15 3 34 BSO Zevende jaar Lessentabel – Sterren in huis – 49

Praktisch/Dagindeling

Vanaf 07.00 uur is de school open De leerlingen van Bakkerij starten soms vroeger 07.40 – 08.30 08.30 – 09.20 09.20 – 10.10 10.10 – 10.25 10.25 – 11.15 11.15 – 12.05 0de lesuur 1ste lesuur 2de lesuur pauze 3de lesuur 4de lesuur of middagpauze 12.05 – 12.55 5de lesuur of middagpauze 12.55 – 13.45 13.45 – 14.35 14.35 – 14.45 14.45 – 15.35 15.35 – 16.25 Enkel voor leerlingen van de 3de graad Haarzorg, Restaurant en keuken, Wereldgastronomie 6de lesuur of middagpauze 7de lesuur pauze 8ste lesuur 9de lesuur Huiswerkklas in de 1ste graad Van 07.45 tot 08.15 uur kan je terecht in de feestzaal vanaf 16.25 avonddienst Sterren in huis – 51

Diensten en projecten De school is ook een oefenbedrijf waar dagelijks klanten terecht kunnen. Zo kan je in drie restaurants dineren (grootkeuken, bistro, gastronomie) en draaien er kapsalons en een schoonheidsinstituut. De producten van de afdeling Bakkerij worden dagelijks vers verkocht in onze winkel. Voor meer info verwijzen we naar de schoolsite. Daarnaast lopen er praktijkprojecten met externe partners buiten de schoolmuren: bedrijfsbezoeken, fotoshoots, acties voor een goed doel (koken voor Poverello, handverzorgingen in AZ Sint-Maarten, haarknippen voor Think Pink …), samenwerkingen met andere scholen, deelnames aan verschillende gerenommeerde (buitenlandse) wedstrijden e.a. 52 – Sterren in huis

Bereikbaarheid COLOMAplus is bijzonder goed bereikbaar. Dat is ook nodig want we trekken leerlingen aan uit een zeer ruime regio. De school bevindt zich op 5 minuutjes van het station van Mechelen. Daar vind je ook veel eindhaltes van De Lijn. Antwerpen Bushalten Station Mechelen Leuven Brussel E19 Antwerpen COLOMAplus

54 – Talent in huis

Volg ons op de voet via onze schoolsite of de sociale media. Hieronder een overzichtje van onze kanalen: Website: colomaplus.be Facebook: – @COLOMAplusMechelen – @ColomaplusKso – @Colomaplusfotografie – @PubliciteitColomaplus – @HotelRestaurantKeuken – @GrootkeukenCOLOMAplus – @COLOMAplusBakkerij – @COLOMAplus-Onthaal-Recreatie – @COLOMAplus-Haarzorg-Schoonheidsverzorging YouTube-kanaal: – COLOMAplus Blogs: – 1 ste leerjaar A: 1 acolomaplus.blogspot.be – 1 ste leerjaar B: techniek-1b.blogspot.be

Info en inschrijven voor 2018-2019 Kalender Inschrijvingen tijdens het schooljaar: – zondag 22 april van 14.00 tot 18.00 uur – vanaf 23 april tijdens schooldagen na afspraak – zaterdag 5 mei van 10.00 tot 13.00 uur – woensdag 16 mei van 14.00 tot 18.00 uur – zaterdag 9 juni van 10.00 tot 13.00 uur Inschrijvingen tijdens de zomervakantie: – zaterdag 30 juni van 10.00 tot 16.00 uur (extra infodag) – van 2 tot 10 juli en van 16 tot 31 augustus: elke werkdag van 13.00 tot 18.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur Meebrengen identiteitskaart bewijs van schooltoelage (indien van toepassing). voor het eerste jaar: getuigschrift (1A) of attest (1B) basisonderwijs en de BASO-fiche. voor alle andere jaren: eindrapport vorig schooljaar en het laatste behaalde A- of B-attest. Belangrijk Bij de inschrijving dient minstens één van beide ouders aanwezig te zijn en dat geldt ook voor meerderjarige leerlingen. Er kan niet ingeschreven worden per volmacht of via brief, e-mail of telefoon.

Contact COLOMAplus Tervuursesteenweg 2 2800 MECHELEN T 015 42 27 03 info@colomaplus.be www.colomaplus.be Smartschool: colomaplus.smartschool.be

www.colomaplus.be Tervuursesteenweg 2 - 2800 MECHELEN V.U.: Francis Van Caer, vzw KITOS, Tervuursesteenweg 2, 2800 MECHELEN

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. 54
  55. 55
  56. 56
  57. 57
  58. 58
  59. 59
  60. 60
Home


You need flash player to view this online publication